RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SKRYTEPAVER: – Jeg gleder meg veldig til de ufyselige kveldene på turnéen kommer. Da sitter vi bare og skryter av oss selv og er en grusom gjeng, fortelelr Kristopher Schau fra The Cumshots. Kollega Fredrik Gretland mener han har sett tilløp til slik oppførsel allerede.
FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
SKRYTEPAVER: – Jeg gleder meg veldig til de ufyselige kveldene på turnéen kommer. Da sitter vi bare og skryter av oss selv og er en grusom gjeng, fortelelr Kristopher Schau fra The Cumshots. Kollega Fredrik Gretland mener han har sett tilløp til slik oppførsel allerede. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Schau på nytt tokt

Med fjerdeplata i kofferten drar The Cumshots ut på etterlengta turné. Bandet som i disse dager fyller ti år har egen buss øverst på ønskelista.

GRÜNERLØKKA: – Det er deilig, altså! Kristopher Schau slenger sine to meter ned i sofaen ved siden av bandkollega Fredrik Gretland på Café Fontès. Han sukker

lykkelig...

For vokalist Schau finnes det nemlig ikke noe bedre enn å være på turné med gjengen i The Cumshots, og med fjerdeplata ute i butikkene har endelig bussen begynt å rulle.

– Det er spesielt bra når trommeslageren ikke kaster opp i midtgangen, spesifiserer han.

Gretland nikker megetsigende.

– Du legger deg bare i bussen om natta, og så våkner du der du skal være. Det er utrolig digg!

Fant hverandre på bargulv

Schau benytter anledningen til å snappe dagens VG ut av hånda på kollegaen og skummer igjennom dagens anmeldelser. Han konstaterer fornøyd at Cumshots innehar en niendeplass på Topp 30 over norske album, og småpludrer med Fredrik om smått og stort.

– Høres vi ut som et gammalt ektepar nå? Vi har faktisk bodd sammen tidlilgere i en måned eller to, nemlig. Vi møttes på et bargulv og så flytta Fredrik inn, ler Schau.

Men altså...tilbake til turnélivet og skiva «A Life Less Necessary».

– Jeg har faktisk ikke plata selv engang. Det er rett og slett flaut, innrømmer Gretland.

– Det er en stund siden vi spilte den inn, og ennå lenger siden vi lagde musikken. Men det skal sies at den har holdt seg veldig bra, konstaterer Schau.

Blir aldri kjedelig

Nå er riktignok fokus først og fremst på livekonsertene i både inn- og utland i månedene framover. Sist de gjestet England, gikk både anmeldere og publikum bananas, og Cumshots gleder seg til et snarlig gjensyn.

– Vi skal spille der 6. og 7. november og jeg har allerede tenkt masse på det. Jeg kommer til å bli skuffa for det er ikke mulig å toppe det vi gjorde der sist. Men vi kommer aldri til å bli kjedelige, det tror jeg holder ennå, sier Schau.

Suring og vonde knær

Gretland innrømmer at det med åra har blitt litt mindre trøkk etter konsertene.

– Det er mye sutring over helse og vonde knær.

– Som de gamlisene vi er, legger vi ikke lenger byene vi gjester i ruiner. Selv om vi iblant gjør et helhjerta forsøk, påpeker Schau, før han ser forskrekket ut av vinduet og utbryter:

– Oi, se!! En joggenarkis!

Buss med lange senger

Med oppstart i 1999, trenger man ikke å være et mattegeni for å regne ut av The Cumshots i år kan feire tiårsjubileum.

– Det er faktisk ganske nøyaktig i disse dager. Det må f... meg markeres, gliser Schau og ser forventningsfullt på Gretland.

– Det burde være kake, hatter, dress, kanskje konfetti? Og gaver!!!

– Hva står øverst på ønskelista?

– Hva med en utenlandsturné der vi faktisk tjener penger, foreslår Gretland, men blir kjapt korrigert av Schau.

– Nei, det må være vår egen nightliner; altså vår egen buss. Men laaange senger, sier Schau bestemt.Det er spesielt bra når trommisen ikke kaster opp i midtgangen

Kristopher Schau

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere