*Nettavisen* Nyheter.

Schizo-metal fra Groruddalen

Musth er et band fra Groruddalen som nå er på vei ut i markedet med sin første plate. Must er også en tilstand av brunst.

Musth betyr «galskap», og er en periode brunstige hann-elefanter kommer i. Musth er også et Groruddalsband.

ULVEN: Musth vant i 2009 «Musikkprisen» under sommerfesten på Giske. Premien var en albuminnspilling i Ocean Sound Recordings. Skiva er innspilt, og mikses i disse dager. Den 2. september slipper Musth sin etterlengtede debutplate på eget selskap.

– Bandet har figurert i Oslos musikkundergrunn i noen år allerede, og er nå klare for å ta det hele et steg videre, sier promo-ansvarlig Glenn Larsen.

Del på Facebook

Godtepose

Albumet har fått tittelen «Noise Machine», og er resultatet av en lang periode med kollektiv kreativitet

– Uten å overdrive; denne musikalske godteposen tar oss med fra hardcorens brutalitet, metallens energi, heavyrockens riffing, via balkan, funk og folkemusikk, til stemningsfylte lydlandskaper, popmusikkens melodilinjer og klassisk musikks dynamikk. Og alt i mellom, sier Glenn Larsen.

Han presiserer at sjanger og låtstruktur aldri har vært viktige fokusområder for Musth. Bandet fokuserer heller sitt musikalske virke på stemninger og en ikke så rent liten dose galskap.

Liker Zappa

– For de som er opptatt av kategorisering kan man med rette kalle dette schizo-metal, samtidig som Frank Zappa, Mr. Bungle, Mastodon og Melvins er noen relevante referanser, sier gitaristen i bandet, Ola Håkon Svendsen, til Lokalavisen.

Han forteller at Musth startet i Moss, men at de i mange år har øvd på Ulven, og at tre av bandets medlemmer er bosatt i Groruddalen. Selv bor han på Trosterud.

– Noise Machine er en plate som krever oppmerksomhet. Den er ambisiøs med sine ca 60 min, men er et tydelig gjennomtenkt, gjennomkomponert og nytenkende stykke musikk.

– Alt er lov i dette musikalske anarkiet av en plate, reklamerer gitaristen, som mener singelen Fish & Ships gir et lite forvarsel om hva man kan forvente av denne plata.

Den gir samtidig en sniktitt inn i Musths mystiske og alternative univers. Musikkvideo til singelen ligger på vimeo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.