*Nettavisen* Nyheter.

Scoret 11 mål mot Ellingsrud

Freddy dos Santos er allsidig som fotballspiller og kan brukes i de fleste posisjoner. Han kom til Vålerenga fra Molde i 2000. Jeg vil avslutte karrieren her, sier han.

Freddy dos Santos beviste tidlig at han har var et talent.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Har du et spesielt fotballminne fra Groruddalen?

Jeg har et positivt og et negativt minne fra tiden i Teisen jeg aldri glemmer. Da jeg var syv år spilte vi mot Ellingsrud. Laget vant 180, og jeg scoret 11 mål. Noen år seinere, i Grorudcup, brakk jeg kragebeinet. Jeg måtte gå med armen i fatle i to måneder.Hva er det største du har opplevd som fotballspiller?

Det er vanskelig å komme utenom seriegullet i 2005. Vi spilte bedre fotball året før, men da snappet RBK gullet i siste serierunde. Det var godt å komme tilbake året etter, noe som gjorde opplevelsen helt spesiell.Hva er det verste du har opplevd som fotballspiller?

Ventetiden før kvalifiseringskampene mot Sandefjord i 2003 er det verste jeg har vært med på. Kampene ble utsatt på grunn av europacupspill. Vi slo Sandefjord, og beholdt heldigvis plassen i eliteserien.Hva synes du om sesongen hittil?

Både laget og meg selv har variert veldig i prestasjonene. Det startet bra, men nå har det gått dårlig lenge. Vi klamrer oss til cupen, og håper på gull der.Hvor havner VIF i årets serie?

Et sted mellom 4.- og 7.-plass.Hva er dine styrker på banen?

Allsidighet, løpsstyrke og hurtighet.Har du noen svakheter?

Jeg har mye å jobbe med når det kommer til presisjon, og offensive egenskaper i én-mot-én-situasjoner.Hvem er favorittspilleren din?

Alessandro Del Piero. Han er både en goalgetter og en playmaker. Da Juventus rykket ned etter korrupsjonsskandalen valgte Del Piero å bli. Han har sterke følelser for klubben sin.Hvem er den beste spilleren du har møtt?

I 1999 spilte jeg Champions League med Molde. I gruppa hadde vi Real Madrid, Porto og Olympiakos. Der florerte det av gode spillere.Hva drømmer du om å oppnå på fotballbanen?

Drømmene kjølner når man blir eldre. Målet nå er å bidra til at Vålerenga får det nye prosjektet til å fungere. Alt av drømmer er knyttet til VIF.Har du drevet med andre idretter?

I Skeid spilte vi bandy på vinteren. Jeg har kjørt mye på ski, både nedover og bortover. Spilte også litt tennis og hockey, men aldri organisert.Har du et tips til unge spillere?


Ikke ta fotballen så alvorlig. Ha det gøy og spill masse på løkka.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.