*Nettavisen* Nyheter.

Scoring neste for Kim

Tippeligadebuten 2. påskedag var en milepæl for lynraske Kim Holmen (25). Nå er det scoring neste.

Ullevål: Jeg har lyst å score mål. Det gjelder uansett hvor jeg spiller, sier Kim Holmen bestemt. Og den lynraske spissen var ikke langt unna i debuten mot Sandefjord 2. påskedag. Han demper med seg ballen på brystet og setter fart inn i 16-meteren. Plutselig ligger han langflat. Tre Sandefjord-spillere er rundt ham, blant annet hans gamle lagkamerat i Skeid, Birger Madsen.
Jeg føler straffen var klar. Det var masse bein, og så gikk det ikke å løpe mer, beskriver Holmen. Dessverre bommer Jo Tessem. Tverrligger-ut.

Ikke steinansikt

Lyn vinner likevel seriestarten mot Sandefjord komfortabelt 3-0.
Dette ga mersmak. Jeg er veldig fornøyd, sier Kim Holmen beskjedent, men med et lurt smil. Han er ikke den som tar så på vei. Bare en lystig fyr som liker å sitte i garderoben og prate med gutta. Slå noen spøker og ta det rolig.
Det er viktig med godt humør. Jeg har ikke steinansikt. Når oppvarmingen starter, er det mer fokus. Men den sindige spissen innrømmer likevel at han hadde noen ekstra sommerfugler i magen mot Sandefjord.
Jeg har vært på Ullevaal mange ganger, men aldri løpt rundt utpå der selv. Da Bastionen satt i gang, fikk jeg gåsehud, avslører Holmen.

Takker Skeid-kontrakt

Det var ikke fotballspiller unge Kim Holmen skulle bli da han begynte på Idrettslinja på Bjerke. Han hevdet seg nemlig i verdenstoppen i turning. Selv takker han lærer og daværende spillerutvikler i Skeid, Kjell Sverre Hansen Wold, nå hovedtrener for Hønefoss, for at han valgte fotballen.
Det var vanskelig å trene turn på skolen, så jeg hengte meg på fotballgruppa. Jeg kan takke tilbudet hans om kontrakt i Skeid for at jeg sluttet med turn, mener Lyn-spissen.

Henning funker

Han stortrives i Lyn. Om trener Henning Berg har han følgende mening:
Han har mye bra å komme med. Det funker bra for meg, sier han. For selv om Holmen er rask på banen kan han være nokså laidback ellers.
På min første trening slo det meg forresten at det var så rolig. Det var riktignok i sesongen, legger Holmen til, som var overrasket over å være i startelleveren mot Sandefjord.
Selv om jeg har spilt mye i vinter, har det alltid vært noen skadet. Utrolig moro å få spille hele kampen, smiler han.

Fra øst til vest

Kim Holmen er fra Vestli, ikke akkurat Lyn-territorium.
Får du noen kommentarer om at du som skikkelig groruddalsgutt nå er Lyn-spiller?
Ikke egentlig. Noen av gutta på laget fleiper litt. De har aldri satt sine bein i Groruddalen,
ler Holmen. Selv er han ikke så opptatt av fotballrivaleriet i Oslo.
Jeg har aldri hatt noe forhold til verken Lyn eller Vålerenga, eller noe annet norsk lag. Laget jeg brenner for, er Liverpool, forteller han. Og nå også Lyn.
Jeg er stolt av å spille for Lyn, slår han fast. Men en fjern guttedrøm handler om et annet lag med røde farger over havet til England.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.