Se, en norsk mobil!

Freeway F-510 er en robust mobil med trykkskjerm.

Freeway F-510 er en robust mobil med trykkskjerm. Foto: Foto: Simonsen

Hørt om Simonsen Freeway før?

AMOBIL.NO: Det norske selskapet Simonsen hadde på midten av nittitallet mobiltelefoner for NMT450-nettet.

Siden den gang har markedet endret seg mye, og etter å ha blitt oppkjøpt forsvant Simonsen av radaren mot slutten av nittitallet.

Nå er selskapet startet opp igjen og nye enheter lansert. Det dreier seg om en robust telefon, som ser ut til å være i forholdsvis nær familie med Sonims modeller, og en enklere modell som ikke er ulik seniormodellene fra Doro.

Les også: Tar opp konkurransen med Simonsen Big Button BB-200

En verktøykasse

Simonsen Freeway F-510 er en robust telefon, og den ser ut til å ha en del til felles med den robuste XP3 fra Sonim. Som for konkurrenten, kommer Simonsen F-510 i eske noe utenom det vanlige. Den ser litt ut som en verktøykasse.

Test: Sonim XP3

Telefonen er tilgjengelig i helt sort eller en kombinasjon av sort og gult. I tillegg til gummierte kanter er tastaturet også tilsynelatende av gummi.

Den skal tåle fall fra to meter, og den er også støv- og vannsikker. For dette har den IP67- og MIL810F-sertifisering å vise til.

To SIM-kort og sveiv

Til forskjell fra Sonims alternativ skal F-510 støtte to samtidige SIM-kort, og her kommer det også med noe så spesielt som en manuell lader i tillegg til lader for vanlig strømnett. Det dreier seg om en slags sveiveløsning.

Om man trenger manuell lader har man sannsynligvis vært ute en stund, siden batteriet på 1800 mAh skal kunne gi ti timer taletid og 12,5 døgn hviletid.

Dette er likevel ikke mye sammenliknet med Samsungs siste robuste telefon, Samsung GT-E2370 Xcover, som stiller med hele to måneder hviletid.

Test: Samsung GT-E2370 Xcover

Les også: Samsung-tøffing har to måneders hviletid

Trykkskjerm og GPS

Litt spesielt er det også at Freeway F-510 har trykkskjerm. Det dreier seg om en trykkfølsom, eller resistiv, skjerm og det kommer med penn for enkel betjening.

Over til de litt mer ordinære spesifikasjonene. Her finner støtte for minnekort og et Micro-SD-kort på 2 GB følger med i pakken.

Et kamera på 2 megapiksler har fått plass, og telefonen har også innebygget GPS.

Aktiv støyreduksjon

Aktiv støyreduksjon har blitt et viktig salgsargument i det siste, og det finner vi også her. Til tross for at det dreier seg om en enkel telefon blir ikke dette noen spesielt billig sak.

Veiledende pris oppgis til omlag 4000 kroner, og da legger den seg prismessig noe over de konkurrerende modellene fra Sonim.

Freeway F-510 kjører ikke et smarttelefonsystem. Dermed er F-510 en såkalt "feature phone", og kan ikke skilte med noen store utbyggingsmuligheter fouruten å ha støtte for Java 2.0.

Les også: - Vi er en stolt nisjeleverandør

Fra forumet: "hmmm.. veldig aktuell kandidat for fjellturene mine den F-510'en"

Les også disse artiklene:

Er dette Playstation-mobilen?

Nexus Two likevel? Rykter om oppfølger

Hvit Iphone 4 utsatt for godt?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag