RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se! En syngende forsvarsminister!

Med Joni Mitchells "Both sides now", åpnet den syngende forsvarsminsteren Grete Faremo Karpedammen scene.

AKERSHUS FESTNING: Hun hadde Forsvarets stabsmusikkorps i ryggen, men forsvarsminister Grete Faremo valgte kun piano som akkompagnement. En av verdens mest musikkinteresserte forsvarsministere valgte Joni Mitchells "Both sides now". Det låt slett ikke verst. Og med hjelp fra ordfører Fabian Stang åpnet hun offisielt Karpedammen nye scene.

- Dette blir en flott scene. En skikkelig storstue for Oslo, sa Faremo.

Stiftelsen Akershus festning for kunst og kultur har i flere år arbeidet for å få en ny scene på plass ved Karpedammen. Og Faremo banet under tirsdagens konsert vei for blant andre Arve Tellefsen, de unge fiolinsøstrene Ragnhild og Eldbjørg Hemsing og Forsvarets stabsmusikkorps. Det foran dovne, ekte karper i vannet og et stort publikum.

Plass til 2000

Scenen, som har en grunnflate på 164 kvadratmeter med mulighet for 30 kvadratmeter utvidelse, har en moderne lysrigg tilpasset tidens konsertkrav. Den nye, overbygde scenen kan nå romme både store orkestre og andre større, kunstneriske produksjoner. Med 2000 sitteplasser og serveringsrettigheter regner arrangørene med storinnrykk gjennom hele sommeren.

-Vi er så heldige å ha et ubeskrivelig vakkert og fredelig festningsområde beliggende midt i Oslo sentrum. Så langt har det stort sett vært turister og skoleklasser som oppsøker festningen, det har ikke vært tradisjon for at byens egen befolkning  bruker  stedet som park og rekreasjonssted, sier Mari Hjelmtveit, daglig leder i Stiftelsen Akershus festning for kunst og kultur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere