*Nettavisen* Nyheter.

Se etter vertskapsbeviset!

Næringsbyråd Anette Wiig Bryn (Frp) mener at Vertskapsbeviset forebygger svart økonomi, mafiatilstander og gir bedre arbeidsforhold for ansatte. Nå mener hun flere gjester bør etterspørre beviset. Foto: Fredrik Eckhoff

Slik kan du bidra til et tryggere og ryddigere uteliv i Oslo: Sjekk om serveringsstedet har vertskapsbevis.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik ser klistremerket ut, som 325 serveringssteder i Oslo nå har.

OSLO: For halvannet år siden innførte Oslo kommune, NHO og politiet Vertskapsbevis-ordningen, etter modell fra blant annet København. I dag er 325 av de rundt 1800 serveringsstedene i Oslo med på ordningen, noe næringsbyråd Anette Wiig Bryn (Frp) er relativt fornøyd med.

Vi er fornøyd med responsen fra utestedene, sier hun.

Hva er grunnen til at ikke alle kaster seg med på denne ordningen med én gang?

Tungvint?

Noen syns vel det er tungvint, sier byråden, som nå ønsker at publikum skal få et langt mer bevisst forhold til vertskapsbeviset. Hun mener at ordningen bidrar til bedre og ryddigere forhold både for ansatte og for gjestene.

Jeg skal ikke si at alle som ikke har dette beviset, ikke har rent mel i posen, men det har i hvert fall de som har beviset, sier Wiig Bryn. Hun mener derfor at publikum vil hjelpe til med å motkjempe både svart økonomi og organisert kriminalitet ved å bruke stedene som er med på ordningen.

Vi vet at det foregår hvitvasking av penger, gjengkriminalitet og mafiavirksomhet. Dette har politiet avdekket flere steder, sier hun og har følgende å si om steder som selger mistenkelig billige drikkevarer:

Hvis ølen er billigere enn godt er, er det antakelig noe galt. Det er vanskelig å få en halvliter til å koste under 49 kroner med de avgiftene som fins, sier byråden.

Utestedene som har Vertskapsbeviset, følges opp like grundig som andre serveringssteder i byen. Næringsbyråden minner om at det er fullt mulig å miste beviset, noe som har skjedd med to utesteder i Oslo den siste måneden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.