Gå til sidens hovedinnhold

Se hva skiløperne i Rustad IL får i julegave

De borgerlige partiene er kommet til enighet om neste års budsjett: 2 millioner kroner settes av til prosjektering av skianlegget på Skullerud.

SKULLERUD: På Skullerud er de naturligvis over seg av begeistring. Den etterlengtede oppgraderingen har langrennsgruppa til Rustad ønsket seg lenge. Med 610 aktive løpere fra 6–70 år, er Rustad langrenn en av Oslos største breddeklubber for langrennsløpere.

Stor bredde

– Dette er årets julepresang, sier ildsjel og representant i anleggskomiteen, Barbro Tomter Dahlen, i Rustad idrettslag.

– Anlegget vårt har ligget høyt på prioriteringslista til idrettskretsen i flere år. Endelig løsnet det. I det opprinnelige budsjettforlaget for 2013 var vi igjen falt utenfor, men en ekstrainnsats gjorde at vi kom i mål denne gang, jubler hun.

De to millionene som er satt av i Oslo-budsjettet for neste år, skal altså brukes til prosjektering av utbedring og utbygging av anlegget.

Budsjettenighet

Budsjettet ble lagt frem i rådhuset på en pressekonferansetirsdag formiddag.

Etter harde forhandlinger mellom budsjettpartiene Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet ble det altså gitt tilleggsbevilgninger til idretten.

Én av de gledelige meldingene som tikket ut av Rådhuset tirsdag var altså at Skullerud Idrettsanlegg, Rustad Skistadion, får 2 millioner kroner til prosjektering.

Prosjekteringen i seg selv er en svært krevende prosess, da Rusdat skistadions anlegg i sin helhet ligger innenfor markagrensen.

Det var fire blide politikere som fortalte pressen at de endelig var enige om hovedstadens budsjett for neste år denne uken.

Harde forhandlinger

Eirik Lae Solberg (H), Carl I. Hagen (Frp), Toril Berge (V) og Erik Lunde (KrF) var fornøyde da de presenterte sine forslag.

Kanskje ikke så rart, i og med at forhandlingene brøt sammen da Frp krevde salg av Lambda-tomta og å ikke bruke mer enn 2,7 milliarder kroner på nytt Munch-museum og nytt Deichmanske bibliotek.

De fire påpekte at Oslo nå fortsatt vil bli styrt på en ansvarlig måte.

– Men det var en lang og kronglete vei frem til enigheten, kommenterte Solberg.

LES MER OM BUDSJETTET HER

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley