Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se hvem som gikk videre til landsfinalen

Killer Clowns fra Stovner skal til landsfinalen i Trondheim. FOTO: Line Rundmo
Killer Clowns fra Stovner skal til landsfinalen i Trondheim. FOTO: Line Rundmo
Dyktige arrangører og talentfulle deltakere sørget for at fylkesmønstringen i Oslo leverte varene.

STOVNER/SENTRUM: Ungdommens kulturmønstring (UKM) er et kulturtiltak for barn og unge i hele Norge. Gjennom små og store kulturmønstringer har man en enestående mulighet til å vise frem det man driver med, og til å treffe folk som interesserer seg for det samme.

For noen kan Ungdommens kulturmønstring (UKM) være et springbrett til en musikk-karriere. Fylkeskontakt for Oslo, Aria Maria Fet, forteller at de fleste norske artister i dag har vært med på UKM.

- Det er nyttig for dem å se andre artister, og å opptre selv på en ufarlig måte, forteller hun.

Les alt om UKM på dittOslo.no: Alle Oslos talenter samlet på ett sted

Aria har vært med på leken siden 2007.

- Det er veldig inspirerende å tilrettelegge dette. UKM er noe som alltid er utviklende. Det er ingen konkurranse. Juryenes utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltagerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Det vi er opptatt av er bredden i kulturlivet blant ungdom, sier fylkeskontakten i årets showlocation, Ballroom.

Folk har begynt å strømme til arrangementet. I forkant av søndagens mønstring ble UKM stort sett arrangert av lokale ungdomsklubber. Aria mener de gjør en fabelaktig jobb.

- Disse klubbene er et tilbud man ikke må røre. Det er essensielt for grasrota på kulturplan i Oslo, for det er der begynnerbandene starter, sier hun engasjert.

UKM skal være på ungdommenes egne premisser, og det er også i stor grad ungdomsdrevet. Et stort antall unge mennesker sørger for gode scener og utstillingslokaler, mens kreative ungdommer sørger for innholdet.

Gøy med klovner

Hadde man møtt på Killer Clowns fra Stovner i en mørk bakgate en kveld, ville man nok snudd ganske fort. I hvert fall hvis de hadde hatt like mye energi da, som de har på scenen.

- Vi henter energi fra hverandre, sier sjefs energibunt og vokalist Ahadu Zelleke (16) aka the black lion. På Facebook-siden hans står det «God Made Me Funky!», kanskje like funky som låta deres, Delicious? Den er egenskrevet av Zelleke selv og består av en blanding av rock, funk, rap og pop.

- Vi valgte den fordi det er den første bra sangen vår. Det er den mest kjente.

Du kan høre den ved å klikke på Myspace-siden deres, http://www.myspace.com/killerclowns1994.

Der blir du møtt av tilsynelatende scenevante fyrer med følgende misjon:

- Vi er her for å få funken tilbake til Norge! sier de.

- Funk er en rytme som du ikke klarer å sitte stille til.

Det er tydelig at Ahadu, Marcus Calvert (16) på gitar, Truls Valgaard (16) på trommer og bassisten David Smith (23), som for øyeblikket har forduftet, lar seg påvirke av egen musikk. Og bandnavnet - det sier seg vel selv?

- Vi tuller rundt på scenen som klovner, forteller gutta.

Planen deres er verdensherredømme.

- Neida, bare tuller, sier Ahadu.

- Vi spiller fordi vi har en kjærlighet til musikk. Mange band spiller for å tjene penger. Det eneste vi har lyst til er å ha det gøy.

Killer Clowns har allerede hatt en del konserter. De har hatt «gig» på alt fra Granittrock til Teknisk museum. Man skulle tro de var eldre enn de er.

- Vi sier JA til gøy for å få navnet vårt ut!

Vær så god.Epilog:

Killer clowns tok saltomortale gjennom nåløyet på søndag og sikra seg togbilletter til Trondheim. Der skal de være med på å representere Oslo under årets landsmønstring 18-22. juni.

Høytsvevende supergirl

Thea Blossom Kristensen fra Bjerke gjør noe som andre bare drømmer om. Hun svever. Ved hjelp av et tykt, langt tau klatrer hun opp og lar det stå til på vei ned igjen. Mens publikum gisper og jubler om hverandre, sjonglerer 14-åringen seg erfarent rundt på tauet. Uten sikring. Thea skiller seg ut blant de andre deltakerne og jeg tror ikke opptredenen hennes er noe man glemmer så lett. Hun imponerte allerede stort i Norske talenter for tre år siden med sin luftakrobatikk.

- Jeg er ganske nervøs, fortalte hun i forkant av showet sitt.

Men hun hadde ingen ting å være nervøs for. Dette gikk jo som smurt! Thea sikret seg videre til Trondheim, der hun skal kjempe om den store finaleplassen.

Fortsettelse følger for både Killer Clowns og Thea Blossom.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!