*Nettavisen* Nyheter.

Se kongehusets familiealbum

Dronning Maud på shopping. Foto: Ukjent fotograf/Scanpix

Dagboknotater, avisartikler og et utvalg av hittil ukjente bilder. Boken «Slik levde de –Et familiealbum» presenteres på Bymuseet.

FROGNERPARKEN: På søndag vil Morten Ole Mørch, forfatteren av boken om kongehuset i årene med Märtha (1929-54) holde lysbildeforedrag på Bymuseet.

Under skrivearbeidet har forfatteren hatt tilgang til dagboknotater fra enkelte som stod kongehuset nær. Med utgangspunkt i disse, i samtidige avisartikler og i et utvalg blant bokens over 500 hittil ukjente bilder, vil han gi anekdotefylte og levende glimt fra kongefamiliens tilværelse i en svunnet tid.

Man får innblikk i dagligliv, familierelasjoner, representasjon, og ikke minst det materielle rammeverket de omga seg med; eiendommer, båter, biler og klesstil.

Fra en annen tid og en annen verden står boken frem som en slags filmavis som sakte ruller over lerretet. Leseren blir sittende å betrakte ansiktene til disse langt over gjennomsnittet elegante personene, som på sublimt vis mer eller mindre klarte å leve opp til folkets gunst i en tid som krevde noe av dem.

Etter foredraget vil forfatteren signere bøker i museumsbutikken. Arrangementet starter søndag 12. klokken 13.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.