RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se kråka som biter matmor i nesa!

Anne Marie Holth og Dag Havreåen fyrer bokstavelig talt for kråka hjemme på Godlia. En kråkeunge har bodd på kjøkkenet deres siden mai!

GODLIA: Det hele startet med at noen jentunger hadde funnet en forkommen kråkeunge i gresset. De visste at Anne Marie var flink med fugler.

Hun har tidligere fått en hauk til bords, og «matmor» lot seg ikke be to ganger da hun ble spurt til råds.

En del av familien

– Jeg hadde ikke hjerte til å avlive den. Sannsynligvis er den dyttet ut av redet fordi den var svakest blant ungene. Da den kom hit var det nesten bare fjær og bein igjen, forteller hun til dittOslo.no.

I begynnelsen bodde fugleungen hjemme hos naboungene om nettene og hos Anne Marie og Dag på formiddagene.

Etter hvert flyttet den inn til ekteparet på permanent basis.

– Den kom stadig oftere på overnattingsbesøk, og til slutt fant vi ut at det var best at den bodde fast hos oss på kjøkkenet, sier Anne Marie.

Og fra å være et pjuskete fjærkre er kråka nå blitt en kraftig bygget fugl. Den husvarme kråka har imidlertid én stor utfordring som gjør fuglelivet i den frie natur nærmest umulig. Den kan ikke fly!

– Den var nok så redusert at den etter hvert begynte å miste halefjærene og vingene. De knakk rett og slett av. Så da sier det seg selv at den ikke overlever lenge i naturen om de ikke får vokse ut på nytt, fortsetter Anne Marie.

Nå er fuglen blitt en del av familien.

Nytt navn

Fuglen lar seg tydelig stresse av journalistbesøk, og biter undertegnede litt i benet før den vender tilbake til sin faste plass på en av spisestolene i rommet. Ekteparet vet ikke hva slags kjønn fuglen har, og har av den grunn gitt den det kjønnsnøytrale navnet «Kråke».

– Vi synes ikke fuglen kunne hete noe annet, sier Anne Marie.

Matglad

Fuglen lider på ingen måte noen nød i sitt nye hjem på det romslige kjøkkenet. Der får den nemlig servert både jordbær, svinefilet, karbonadedeig og dertil hørende.

– Den er rett og slett mett stort sett hele tiden, og hilser blidt når vi kommer inn på kjøkkenet om morgenen. Resten av dagen bruker den på å leke på kjøkkenet, eller lufte seg i innhegningen vi har laget til den. Vi fant ut at vi måte skjerme «Kråke» fra sultne nabokatter, smiler en fuglenes beste venn på Godlia.

– Blir du ikke lei av å pleie en fugl dagen lang?


– Det er en del jobb med å ha en kråke boende på kjøkkenet, men vi vasker hele tiden etter den så det ikke blir urenslig. Ellers setter vi faktisk stor pris på den vesle kammeraten vår, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere