RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kari-Anne Søreng i NMCU og mange av foreningens 15.000 medlemmer står klar til årets «Se oss» aksjon.
Kari-Anne Søreng i NMCU og mange av foreningens 15.000 medlemmer står klar til årets «Se oss» aksjon.

Se meg, hør meg

Norsk Motorcykkel Union (NMCU) starter "Se oss kampanjen" lørdag. Blant annet blir det laget en stand på Grorud.

GRORUD: Målet med aksjonen er å øke bevissthet om motorsyklister i trafikken.

Hvert år blir mer enn 10 motorsyklister drept og mer enn 200 skadd i kollisjoner mellom bil og MC. Transportøkonomisk institutt har funnet ut at 8 av 10 kollisjoner av denne typen skyldes at bilfører ikke overholder vikeplikten fordi han ikke "ser" motorsykkelen, sier leder i NMCU Oslo og Akershus, Kari-Anne Søreng.

Blink i vei

"Se oss" aksjonen kommer til å bli arrangert flere steder i byen. Bilistene som stopper på bensinstasjonen på Grorud vil få utdelt løpesedlene. I dette personlige møtet skal motorsyklistene forklarer problematikken.

Meningen er å få bilistene til å bruke blinklys når de skal svinge. Hvis ikke de ser oss, må vi i alle fall se dem, sier Søreng.

Det er en utbredt oppfatning at det er farten som har skylda i de fleste motorsykkelulykker. Det er en feil, mener Søreng.

Problemet er heller det at bilistene ikke er trent til å se etter motorsykler.

"Alle" deltar

Norsk Motorcykkel Union har rundt 15.000 medlemmer over hele landet. Mange av disse kommer til å delta i aksjonen 26. april.

Under forrige "Se oss" aksjon valgte noen å holde aksjonen på store bensinstasjoner, eller på parkeringsplasser utenfor store kjøpesentra, eller på bomstasjoner og ferger. Andre gikk sammen med UP eller Statens vegvesen og delte ut løpesedlene under trafikkontroller. Årets aksjon vil følge samme oppskrift og vi regner med at det blir aksjoner på et 40-talls steder rundt om i landet, sier Søreng.

To dødsfall

Til tross for at det er kun et par uker siden det i det hele tatt er blitt mulig å kjøre sykkel, er det allerede to omkomne i MC-ulykker.

Det er tragisk når dette skjer. Derfor er det enda mer viktig å gjennomføre "Se oss" aksjonen så tidlig i sesongen, sier Søreng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere