RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se opp for asfaltarbeiderne


Lastebiler med engelske skilter på Bogstad camping viser at asfaltarbeiderne er her igjen. Foto: Vidar Bakken
Lastebiler med engelske skilter på Bogstad camping viser at asfaltarbeiderne er her igjen. Foto: Vidar Bakken
Så er de her igjen. Irske og engelske asfaltarbeidere lokker og truer med svart arbeid.

OSLO VEST: Det er ingen tilfeldighet at det står store og små lastebiler med engelske skilter på og rundt Bogstad camping. På lasteplanet står trillebårer, spader og annet utstyr klart til utrykning. Asfaltarbeiderne deler på seks/syv campingvogner under oppholdet. Ullern Avis Akersposten har fått tips om flere steder i våre bydeler hvor asfaltarbeiderne har vært i aksjon.

Politiet advarer

Politiet har i en pressemelding advart sterkt mot å si ja til tjenestene fra de omreisende asfalt- og steinleggerne. Det er flere årsaker til dette. For det første er svart arbeid ulovlig i seg selv. På den annen side blir ofte arbeidet slett utført, om det i det hele tatt blir fullført.

Blir truet

Flere er blitt fristet til å gjøre en god handel når tilsynelatende proffe tilbydere kommer på døren og kan tilby arbeid utført til en svært gunstig pris. Noen kan også levere visittkort og kontaktpersoner til firmaer, som i mange tilfeller ikke eksisterer. De kan være svært pågående og vil gjerne ha forhåndsbetaling. Forhåndsbetaling er nesten en garanti for at arbeidet ikke blir utført.

Selv om det er avtalt en pris, vil det bli fulgt opp med krav om økende pris og ofte på en svært aggressiv måte. Vold og trusler er ikke uvanlig. Har du sagt ja til svart arbeid kan det også føles vanskelig å be om hjelp fra myndigheter. Privatpersoner er også blitt truet til å betale selv om arbeidet ikke er ferdig utført.

Verdigjenstander forsvinner

I disse miljøene er det også meldt om den klassiske be om hjelp- eller låne telefonen-tjenesten. Mens velvillige huseiere bistår med hjelp, forsvinner verdigjenstander og penger fra huset når andre i følget utnytter opplegget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere