RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se opp for falske hjemmehjelpere!


De falske hjemmehjelpene har hatt med seg boller i alle tre tilfellene.
De falske hjemmehjelpene har hatt med seg boller i alle tre tilfellene.
Eldre mennesker bes om å utvise forsiktighet, etter at falske hjemmehjelpere har vært på ferde i bydelen. Spør alltid etter ID-kort, sier Turid Olsen i hjemmetjenesten.

NORDRE AKER: Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, skal en eldre kvinne i bydelen ha blitt frastjålet verdigjenstander i forrige uke, etter at hun slapp inn to personer som utga seg for å være hjemmesykepleiere.

Personene var høflige, snakket norsk og hadde med boller, men skal samtidig ha hatt en svært påtrengende oppførsel. Dette gjorde det vanskelig for kvinnen å nekte dem inngang i leiligheten. Saken skal være politianmeldt.

Tre tilfeller

Samme uke opplevde en annen kvinne at en høflig person ringte på døren og bød på boller, men vedkommende skal ikke ha kommet seg inn til kvinnen. Bydelsamdninistrasjonen i Nordre Aker er også kjent med ett tredje tilfelle.

Turid Olsen, spesialkonsulent og stedfortredende seksjonsleder for hjemmetjenesten, seksjon Tåsen, er rystet over tilfellene. Hun oppfordrer brukerne av hjemmetjenestene til å vise forsiktighet når fremmede henvender seg på døren.

Oppfordrer til å ta kontakt

Alle våre folk skal uoppfordret vise ID-kort når de kommer til brukeren. Det er derfor viktig at brukerne ber om å få se ID-kortet og ikke slipper inn noen som ikke kan fremvise dette, sier Olsen.

Hun oppfordrer samtidig alle som har opplevd å få besøk av mistenkelige personer om å ta kontakt med hjemmetjenesten i bydelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere