*Nettavisen* Nyheter.

Se Oslo fra luften

Oslo fra oven er noe helt annet enn Oslo fra gateplan. Bli med dittOslos journalister på flytur over byen!

OSLO: Så langt tilbake som i 1910 tok for første gang et fly av fra en rullebane i Norge. Det skjedde på travbanen på Etterstadsletta i Oslo. Pilot var den svenske baronen Carl Cederström.

I 1912 ble Kjeller flyplass etablert. Nå norges eldste operative flyplass, en av de eldste i verden som fortsatt er i bruk, tilholdssted for norges største småflymiljø.

Der holder pilot Helge Storflor til. Han er instruktør ved Kjeller og flyr akrobatikk på flyshow. En lørdag i juni tok han to journalister fra dittOslo med på vingene, for å gi dittOslos lesere et fugleperspektiv over hovedstaden.

SE BILDESERIE: OSLO FRA LUFTA

Hissige motorbrøl

Alt fra treningsfly fra krigens dager til seilfly og moderne turfly. Det er full aktivitet på Kjeller. Nyvaskede flykropper glinser i sommersola, kunder som har bestilt flytur tripper spent før take-off, staute piloter sitter stolt bak spakene. Alt satt til en symfoni av hissige motorbrøl.

Vår pilot for anledningen, Helge Storflor, kan velge og vrake i fly han vil bruke. Vi lander på et fireseters Cessna 172 Skyhawk. Øreklokker tas på og motoren starter straks med et brøl. Snart legger vi oss på siden og svever inn mot Oslo.

Del på Facebook

Turbulent tilværelse

Man får gjerne litt perspektiv på ting fra denne høyden. Maridalen, Kjelsås, Holmenkollen, Røa, Ullern, Fornebu/Bygdøy, Hovedøya, Ekeberg, Gamle Oslo, Groruddalen, Ammerud. Alt forsvinner like fort som det kommer når du befinner deg på 1600 fot.

Vår pilot Helge beroliger oss med at alt er som normalt mens den lille flykroppen humper opp og ned. Termikk, oppadgående luftstrømmer varmet av solen, gir turbulens og deilige sug i magen.

Vår pilot Helge elsker å fly. Det kan man godt skjønne. Man føler seg veldig fri her oppe. Livet på landjorda er ofte langt mer turbulent enn dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag