Gå til sidens hovedinnhold

Se, skoleklekkede kyllinger!

Det spirer, gror, kravler, kryper og kvitrer. Det er litt annerledes på Maridalen skole!

MARIDALEN: – Se her!

Åtte hender strekkes i været. Det glimter til i øynene til de fire gutter. Tre firfisler og en stålorm kikker brydd til siden.

KLIKK HER FOR Å SE BILDER FRA MARIDALEN SKOLE!

– Vi har funnet dem her, sier Leander Kanstad Etemad (12) og peker bort i skogkanten, og forsikrer at alle funnene behandles pent, og slippes ut igjen i naturen når alle har fått sett på dem.

Jens Martin Bakke (9) forteller at stålormen faktisk har bæsjet på ham, og peker på hvor ekskrementene kom ut, midt på "ormemagen". Det synes lærer Mette H. Bjørklund er litt ekkelt, men Jens Martin bare smiler.

Oppe i hønsehuset kvitrer tre bittesmå kyllinger mens de vimser etter moren sin, "Salt-og-pepper", litt skremt av all oppmerksomheten.

– De er veldig myke, og varme, forteller Lise Birgitte Ullevålseter (8) og Kari (8), og holder forsiktig opp den lille flekkete kyllingen som har fått navnet "Bi-bi". Søsknene, den litt mørkere blir sannsynligvis døpt "Brownie".

– ..og den gule synes jeg bør hete Sukkersøt, sier en jente.


De tre små dunnøstene ble født like før nasjonaldagen. Inne i rugekassene ligger det enda flere, som bare er noen dager gamle. Født i hønsehuset på Maridalen skole, ruget frem på "naturmåten".

– Det er langt fra alle skoler som kan skilte med så landlige omgivelser og egenklekkede kyllinger, Ragnhild Storaker?

– Ja, er det ikke flott her?! Dette er en fantastisk skole å jobbe ved, sier lederen for Aktivitetsskolen (tidligere SFO).

Perfekte omgivelser er det også når første- til fjerdeklasse har prosjektet "Når naturen våkner – det spirer og gror". For det gjør det i Maridalen. Bare spør de ivrige "forskerne".

KLIKK HER FOR Å SE BILDER FRA MARIDALEN SKOLE!

Reklame

Dette gir du til morsdagen