*Nettavisen* Nyheter.

Se stavkirken fra stillaset!

NÆRT HOLD: Søndag kan du klatre deg opp rundt tårnet på Gol stavkirke, som er under rehabilitering på Folkemuseet. Foto: foto: Norsk Folkemuseum

Gol stavkirke er under oppussing. Søndag kan du oppleve prosessen på nært hold på Norsk Folkemuseum.

BYGDØY: Sammen med museets håndverkere kan du være med opp i stillaset og se hvordan drager og kors fra en svunnen tid får nytt liv. Her forteller de om erfaringer og utfordringer fra arbeidet med å skifte ut og reparere utsmykningen fra 1800-tallet, som sitter på en ober 1200 år gammel konstruksjon.

Bygg en stavkirke

Er du i det kreative hjørnet på søndag, kan du også få prøve deg som kirkebygger. Under kyndig veiledning kan du væe med på å bygge et stavkirkekor. Modellen er over to meter høy, og delene ganske store, så styrke og samarbeid vil være viktig.

Flere muligheter

Omvisningen arrangeres hver dag frem til 1. mai. Publikum får låne hjelmer, men oppfordres til å kle seg i tøy som tåler en eim av tjære.

Tirsdag åpner også en utstilling om restaureringen og stavkirkens historie. Modeller, bilder og tekst gir et unikt innblikk i hvordan stavkirken er bygget, og hvordan vikingekirken fra Gol havnet på Bygdøy.

Oppussingen er en del av Riksantikvarens prosjekt for å sette i stand alle landets 28 stavkirker, og vil pågå frem til våren 2013

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.