Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se tyvene hjelpe til med å sette tyvegodset tilbake

– Tror det skal bli vanskelig å klippe over disse, sier innehaver Rune Vedal.
– Tror det skal bli vanskelig å klippe over disse, sier innehaver Rune Vedal. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga
Innehaver Rune Vedal tok tyvene på fersken utenfor butikken. Så hjalp tyvene ham med å sette snøfreserne tilbake på plass.

Nesten 40.000 koster snøfreserne som tyvene forsøkte å rappe fra Runes Minivarehus forrige torsdag. Foto: ARKIVFOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Varebilen stoppet utenfor Runes Minivarehus på Kjelsås torsdag kveld. Tyvene begynte å bære inn snøfresere, men lenger kom de ikke, for innehaver Rune Vedal var på vei i fullt firsprang.

– Det er vel sånn at man handler på instinkt! Det er klart, i etterkant har jeg tenkt på at det kanskje kunne være litt risikosport, hvis tyvene hadde hatt våpen. Men jeg tror nok jeg også en eventuell neste gang kommer til å reagere akkuart på samme måten, sier Vedal til nab.no.

Han ble mektig provosert av de frekke tyvene.

– Det er noe med at det så utrolig frekt å bare komme her og klippe av vaiere, og så lempe snøfreserne inn i en ventende varebil. Det provoserer enormt, sier Vedal.

Se den utrolige videoen av episoden øverst på siden!

LES OGSÅ: Frekke innbruddstyver slo til mot tre hus på Nordberg

Sprang ut!

Det ble mildt sagt en noe uvanlig dag på jobben forrige torsdag kveld. Rune satt inne på kontoret og jobbet, mens en kvinnelig ansatt var ute i butikken.

– Jeg ble obs på at det var aktivitet utenfor – via overvåkningskameraet vårt. Det skjer jo at biler stopper utenfor butikken, men da jeg så at de begynte å bære snøfresere inn i bilen, reagerte jeg sponant og sprang ut!

Snøfresere er dyre, nesten 40.000,- per stk for dem som ble forsøkt stjålet torsdag.

LES OGSÅ: Tyver med snøfresere tatt av politiet på Mosseveien

Kroppsspråket fortalte alt!

Da Rune kom ut, fortalte han tyvene akkurat hva han mente om dem, og det var ord som ikke egner seg på trykk.

– Jeg er egentlig usikker på om de forsto hva jeg sa også! Men kroppsspråket mitt var så tydelig, at tyvene faktisk hjalp meg med å bære de to snøfreserne de hadde lastet inn – ut igjen. Da den siste skulle ut, gikk en av de inn i førerhuset, mens den andre lempet ut freseren sammen med meg, forteller Rune.

Han prøvde etter det å komme foran bilen for å registerer nummret, for det var sladdet over bak. Men da begynte bilen å kjøre, med den andre tyven gående eller løpende ved siden av.

– Jeg fulgte med opp til Kjelsåsveien, men så måtte jeg gi meg. Den ene snøfreseren sto igjen midt ute i veien, og de var jo heller ikke låst inn! sier Rune, som nå har meldt inn saken til politiet.

– Og nå er det så tjukke kjettinger på freserne utenfor butikken, at jeg tror det blir vanskelig å forsøke seg igjen!, sier Rune.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!