*Nettavisen* Nyheter.

Sebastians verden blir film

I fjor debuterte Nordstrands- forfatter Knut Møller-Lien med boka Sebastians Verden. En actionfylt historie om kjærlighet, svik, vennskap og vold. Slikt blir det film av.

Det tok nemlig ikke mange dagene fra boka stod i hyllene i butikken til flere meldte sin interesse for å filmatisere den dramatiske historien om Sebastians liv i hovedstaden.

Skriver manus

Først ut var selskapet Torden film, som blant annet står bak suksessen Uno med Lambertsetergutten Aksel Hennie som hoverolleinnehaver og regissør. Det dukket imidlertid opp et enda bedre tilbud fra en utenlandsk aktør, og dermed var drømmen om å lage film blitt virkelighet for Møller-Lien. I disse dager blir historien fra boka gjendiktet til manus for den kommende filmen.
Sebastians Verden handler om et kynisk miljø i Oslo, hvor unge menn selger seg for å leve et luksuriøst liv. Sebastian, hovedpersonen i historien, er imidlertid ikke fornøyd med situasjonen, og legger en snedig, men også svært kynisk plan for å oppnå rikdom og suksess på kort tid. Han skyr ingen midler i jakten på penger, men viser seg også fra en mykere og gavmild side i forhold til sine nærmeste. - Jeg er utrolig takknemlig for å få lov til å være en del av denne prosessen. Manusforfatter Lasse Johansen skriver nå historien om til et manus, hvor også jeg får anledning til å komme med innspill underveis, forteller forfatteren engasjert. Vi møter han i en fasjonabel leilighet i Riddervoldsgate like bak Det Kongelige slott. Det er også i dette området Sebastian bor sammen med kompisen Moon i boken.
- Hadde du besøkt meg i leiligheten jeg bodde tidligere, også den på Frogner, hadde du nok kjent igjen en del detaljer fra boka. Det var der den ble til, og jeg følte det naturlig å bruke rom og detaljer som et utgangspunkt for historien, røper han.

Høy kjendisfaktor

Flere av rollene til filmen er allerede besatt. Både Lise Fjeldstad, Christian Strand og Kim Kolstad skal spille i filmen. Sistnevnte får hovedrollen.
- Han er rett og slett perfekt for rollen, så nå legger han seg i hardtrening med vektene, smiler forfatteren.
- Hvorfor egner historien seg på film?
- Jeg tror handlingen vil gjøre seg godt på lerretet. Det skjer mye, med en kombinasjon av action, kjærlighet og glamour. Det er en annerledes annerledes historie i norsk sammenheng, og nettopp derfor tror jeg mange har sett potensialet i å lage film om Sebastian, mener Møller-Lien. Om et år skal filmen være ferdig, og innspillingen gjennomføres til sommeren. - Vi har bare tiden og veien, men forhåpentligvis kommer vi i mål i løpet av året. Jeg gleder meg enormt til å vise frem resultatet, avslutter Nordstrandsforfatteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag