RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seier for lokalmiljøet

Utbyggingen som var foreslått for Valkyriegaten 1-3 ble forkastet i Byutviklingskomiteen. Dette er noe SV er svært glad for.

Valkyrie plass: Dette er en seier for lokalbefolkningen, for arkitektur og antikvariske interresser. Vi er kjempeglad for at forslaget ble forkastet i byutviklingskomiteen, forteller SV-politiker, Akhtar Chaudhry.

Under komiteens møte 14. juni ble byggeprosjektet i Valkyriegaten 1-3 forkastet, med seks mot fem stemmer.

Arbeiderpartiet, Venster og Sosialistisk Venstre var de som ønsket forslaget forkastet. De mener prosjektet ble for massivt for et sted med så tett bebyggelse. I tillegg tror de at en bygging vil ødelegge det verneverdige.

Ønsker at bystyret forkaster

SV, AP og Venstre mener at en slik utbygging kan føre til setningsskader og ved en slik omfattende bygging kan føre til uforutsette skader, sier Chaudhry.

Medlemmene som er i mot byggingen, mener at Valkyriegaten 1-3 er viktig og historisk.
Det er et helt vanvittig forslag. SV bestemte allerede under befaringen at vi ikke ville ha noen slik bygging, forteller politikeren.

SV og Venstre har lagt frem et vedtektsforslag i bystyret om å forkaste forslaget.
Saken ble behandlet i bystyret i går ettermiddag, etter at Lokalavisen hadde gått i trykken. Chaudhry forteller på forhånd at han regner med at det vil være flest stemmer i mot byggeprosjektet, ettersom de tre partiene står sammen om å være i mot utbyggingen.

Chaudhry er klar over at det kan dukke opp nye byggeforslag i fremtiden.
Vi får håpe at de kan komme med noe mer fornuftig da.

Dialog fremfor forkastning

Vi er enig i det at denne utbyggingen ikke er helt uproblematisk, men å forkaste forslaget føler vi at er feil, forteller Fremskrittspartiets Berit Laila Baklund.

Hun forteller at det kunne være bedre å heller få en dialog med utbygger.
Folketallet er økende i denne byen, og vi må følge med når det gjelder byutviklilngen. At forslaget ble forkastet var synd, dette er et gammelt bygg som det trengs å gjøres noe, mener Baklund og sier videre at man kan ikke bevare alt av gamle bygg.
Vi trenger å fornye. Det som er bevaringsverdig, blir bevart, men vi må følge dagens utvikling når det gjelder folk, næring og boliger. Vi har behov for flere boliger, sier Baklund.

Dårlig forslag

Det kan være rom for utbygging på tomten, men hovedgrepet i forslaget er vi helt uenige i, sier Ola Elvestuen (V).
Om man skulle gitt tillatelse til den type bygging, så kommer det til å komme fler. Vi har ikke noe i mot at man skal fullføre enkelte utbygginger, men vi står i mot at det skal bli en så omfattende næringsutbygging, sier Elvestuen og legger til at hevingen av bygget heller ikke er ønskelig.

Lokalavisen lyktes ikke i å få kontakt med arkitekt Jan Mareteens, som tegnet utbyggingsforslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere