RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seier i Høyesterett

Oslo kommune må betale 20 000 i saksomkostninger etter at ambassademotstanderne vant første runde i Høyesterett.

Huseby: - Jippi. Vi er kjmepglade og pengene kommer godt med, sier en glad Margrethe Geelmuyden, etter Høyesteretts kjæremålutvalgs kjennelse.
Kjennelsen innebærer at Oslo kommune kan saksøkes i ambassadesaken og at ambassademotstanderne dermed kan fremme krav om midlertidig forføyning vedrørende utbygging av ambassadetomten.
- Nå kan vi fremme kravet om midlertidig forføyning i rettsapparatet, hvor vi ber om oppsettende virkning vedrørende bygging av den amerikanske ambassaden i Husebyskogen. Vi har sett at byrådsleder Erling Lae har gitt løfte om at det ikke vil bli bygging av ambassade så lenge saken verserer i rettsapparatet. Vi har bedt byrådsavdelingen for byutvikling ved Merete Agerbak-Jensen om en skriftlig erklæring om dette. Vi har ikke fått noe svar foreløpig, men vi vil uansett søke å få en rettskraftig garanti på dette, sier Geelmuyden.
Oslo kommune har tidligere i rettsapparatet forsøkt å få Aksjon Vern Husebyskogen avvist som en av saksøkerne i ambassadesaken. Kommunen tapte også på dette punktet.
- Nå kan vi snart komme i gang med selve saken, hvor vi vil få belyst de viktige saksbehandlingsfeilene i prosessen frem mot bystyrets vedtak. Kampviljen er stor etter kjennelsen i Høyesterett. Dette var en viktig seier som gir oss rettsikkerhet og fornyet håp. Vi skal holde ut til Dovre faller. Rettssaken kan bli berammet i august, sier Geelmuyden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere