RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seier i siste sekund

Med ett sekund igjen av 2. ekstraomgang sendte Bækkelagets Nora Mørk ballen i mål og Region øst til himmels!

Oppsal: Det sto uavgjort etter ordinær tid i jentenes NM-finale for regionslag mellom Region øst og Region sør. Ekstraomganger måtte til, og lagene fulgte hverandre tett. Åtte sekunder før full tid brøt Region øst motstanderens angrep. Klokkene ble stoppet. Stillingen var 1919. Region øst hadde ballen, åtte sekunder på seg og muligheten til å kapre NM-gullet før lagene eventuelt måtte ut i nye 2 x 5 minutter. Men det hadde ikke Nora Mørk tid til å vente på. Med ett sekund igjen sendte hun ballen forbi kampens store spiller, Regions sørs keeper Emily Stang Sando.

Nora hylte av glede! Region østs lag gikk helt bananas, og maken til jubelscener er det sjelden du ser på idrettsbanen. Laget hadde stått for en eventyrlig innhenting etter at de lå trefire mål under store deler av kampen.

Ga aldri opp

Vi tok en timeout på stillingen 1215. Da var det tre og et halvt minutt igjen av ordinær tid, forteller Region østs trener Henrik Wilhelmsen. Ved full tid hadde laget hentet inn ledelsen, og hadde faktisk flere muligheter til å avgjøre kampen. Men Emily Stang Sando i Region sørs mål sto glimrende.

Henrik Wilhelmsen var fornøyd med spillet i 2. omgang.

Da fikk vi bare fem baklengsmål. Forsvarsspillet var bra. Vi kjørte noen merker og var flinke til å stå smalere i banen, slik at kontakten med sidemannen ble bedre. Spillerne var flinke til å komme fram på skytterne som ble igjen.

For laget ga aldri opp troen på at de kunne vinne selv da de lå under. Det var nøkkelen til seieren og grunnen til at vi klarte det, sier Wilhelmsen. Forsvarsspillet og kontringene var Region Østs styrke gjennom sluttspillet. Region Østs lag består primært av jenter fra Bækkelaget og Nordstrand, og har vært ledet av Henrik Wilhelmsen og Bård Sundar gjennom to sesonger. I fjor vant laget bylagsturneringen, og har muligheten til å forsvare NM-gullet neste sesong, fordi aldersklassene forandres. Nordstrands Sara Blankevoort ble kåret til turneringens beste spiller. Hun ble toppscorer med 22 mål på tre kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere