RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seier med en liten bismak


TAPRE SMIL: Trine Skarvang fra Rødtvet trakk på smilebåndet over samlet borgerlig seier i bystyrevalget. Her sammen med byråd for miljø og samferdsel, Peter N. Myhre.
TAPRE SMIL: Trine Skarvang fra Rødtvet trakk på smilebåndet over samlet borgerlig seier i bystyrevalget. Her sammen med byråd for miljø og samferdsel, Peter N. Myhre.
Selv om ikke Fremskrittspartiet har bidratt til at de borgerlige vant valget, er miljøbyråd Peter N. Myhre sikker på fortsatt borgerlig byråd.

Groruddalen: Alnabeboer og groruddøl Peter N. Myhre er fornøyd over samlet borgerlig seier i kommunevalget. Selv om partiet gikk tilbake 2 prosent fra sist valg, var det en avdempet glede å spore i partiets valgvake på Wallmanns salonger på Grünerløkka.
Det gikk veien. Vi har gått tilbake kun ett prosentpoeng i løpet av fire år. Det betyr at FrP har fått en aksept av velgerne, sa Myhre til Lokalavisen Groruddalen i 22-tiden mandag kveld.

Fortsatt byråd?

Senere ut på natta ble det klart at partiet har gjort det dårligere. 14,5 prosent er en tilbakegang på 2 prosent fra forrige valg. FrP mister ett mandat i bystyret og får ni seter. Likevel, lederen av Oslo Fremskrittsparti har tro på at det blir et fortsatt byrådssamarbeid med Høyre. At partiet går tilbake har han ingen god forklaring på.
Her skal jeg være forsiktig. Det er såpass små marginer. Vi opplever jo ikke det helt store fallet, sier en mellomfornøyd Myhre.

Samarbeid med staten

Dersom det blir et fortsatt H/FrP byråd vil Myhre satse videre på groruddalssamarbeidet med staten.
Det begynner vi å få fart på nå. Dessuten starter vi på en del av prosjektene i Oslopakke 3. Vi skal saktens tåle å få kjeft av Ap for at vi gjennomfører prosjekter som de har hatt på sitt program i tjue år, sier Myhre.
Hvem som blir ordfører i hovedstaden er helt i det blå. Mange spekulerer i Kjell Veivåg fra Venstre. At partiet vil selge seg dyrt i kommende forhandlinger er åpenbart. Nytt byråd kan innsettes 17. oktober. Eks-groruddøl Svenn Kristiansen var forsiktig med å spå noe som helst på valgvaken mandag kveld.
Vi går litt ned, og det er synd. Nå mener jeg at alle fire partier på borgerlig side bør sette seg ned og snakke sammen. Vi bør snakke med KrF også, sier en diplomatisk ordfører.
Kristiansen velger å tolke det borgerlige resultatet som et bevis på at byrådet gjør en god jobb.
Det må vel bety at vi gjør en god jobb, sier ordføreren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere