*Nettavisen* Nyheter.

Seilende nattklubb åpner på festningskaia

Fredag 4. mars kan festglade Osloborgere sette sjøbein på båten Spektrum Scandinavia, som de siste årene har vært Danmarks største nattklubb.

FESTNINGSKAIA: – Vi gleder oss veldig til å lage fest for Oslos befolkning. Med plass til nesten 2000 mennesker over fire etasjer, er vi sikre på at gjestene vil få en god opplevelse, sier manager Kasper M. de Thurah.

Båten skal ligge til kai i Oslo i tre uker, og vil ha åpent fredager og lørdager.

Del

De siste 18 årene har den ligget i Århus i Danmark, men da et nytt team fikk ansvaret for driften, ble det besluttet å ta båten med på en skandinavisk turné, der Oslo blir første stopp.

– Vi vurderte flere skandinaviske byer som arena for den offisielle åpningen, men for oss skilte Oslo seg ut som den perfekte byen, forteller Thurah.

Satt fast i isen

Nattklubben skulle etter planen ankomme Oslo allerede i forrige uke, og ha offisiell åpning fredag 25. februar. Det satte den kaldeste vinteren i Danmark på 25 år imidlertid en stopper for. Da slepebåten, som skulle frakte Spektrum Scandinavia over Skagerrak, gjennomførte en testseilas i forrige uke, ble den sittende bom fast i isen.

– Hvis slepebåten hadde hatt Spektrum hengende bak, ville den fått 2.500 tonn i nakken. Med andre ord er det ikke helt ufarlig når vi skal gjennom isen, men vi velger alltid sikkerheten først, selv om det var meget frustrerende å måtte utsette åpningen, sier Thurah.

Stor interesse

Bare på Facebook har nesten 3000 mennesker allerede meldt sin ankomst på fredag. Som medarrangør har Spektrum valgt det norske eventbyrået Oslo Utelivsevent.

– Vi satser stort og har booket inn mange internasjonale DJer og artister. Dette er nytt og spennende prosjekt i Oslo, så det er nok grunnen til den store interessen. Det er svært gledelig, sier Mathias Relling, daglig leder i Oslo Utelivsevent.

Relling opplyser samtidig at aldersgrensen for å komme inn vil være 20 år og at båten ikke vil forlate kaia mens den har åpent.

LES OGSÅ:

Hjernevasket seg til en sekser

Se Petter Northug spille gitar!

SE HVEM SOM VAR PÅ BY'N I HELGEN

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag