RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kyrre, Marcus, Ketil og Otto for 18 måneder siden. Foto: Privat
Kyrre, Marcus, Ketil og Otto for 18 måneder siden. Foto: Privat

Seiler jorda rundt

Slavisa Gacic fra Grünerløkka drar onsdag til Filippinene for å realisere en stor drøm, nemlig å seile jorda rundt. Underveis skal de samle inn penger til UNICEF.

GRÜNERLØKKA: Seks kamerater fra Oslo og Asker gikk sammen for å realisere en livslang drøm med å seile jorda rundt. Dermed opprettet de prosjekt "To Fluer".

I 18 måneder har fire av de seilet halve reiseruten. Fra og med onsdag skal Slavisa Gacic og Marius Bøe Viken erstatte to av de for å være med på de siste 18 månedene.

Samler inn penger underveis

Men "To Fluer" er et annerledes jordomseilingsprosjekt. I tillegg til å realisere en livslang drøm om å se verden, samarbeider de med UNICEF og samler inn penger til prosjektet Schools for Africa.

– Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Vi får reise rundt og oppleve ting. Men i tillegg får vi gitt noe tilbake ved at vi støtter UNICEF sitt skoleprosjekt i Afrika, sier Slavisa Gacic og understreker at alle pengene de får inn går uavkortet til prosjektet.


LES MER OM UNICEF SITT PROSJEKT HER

– Vi ser ikke pengene en gang. Hele turen betaler vi for selv, samtidig som vi samler inn penger. Vi slår to fluer i ett smekk med andre ord, påpeker han.

UNICEF har som mål å gi 45 millioner barn i Afrika muligheten til å få skolegang. I løpet av den første halvdelen av turen har de fått inn over 450 000 kroner. Målet er å samle inn en million i løpet av hele turen.

– Jeg er opprinnelig fra Serbia og har sett mye forferdelig som har skjedd med barn der. Derfor er det en stor glede å få mulighet til å støtte skoleprosjektet UNICEF har i Afrika, opplyser Slavisa Gacic.

Blir dokumentar

Underveis kan man hele tiden oppdatere seg på hvor de befinner seg på kontinentet, hvilke planer de har og hvordan det har gått på deres egen hjemmeside tofluer.com eller på Facebook.

Guttene har med eget videokamera for å dokumentere hvordan det går mens de seiler. De får også muligheten til å besøke prosjekter som UNICEF har over hele verden. Her skal Pelsman Production filme mens de får sett hva UNICEF gjør i de forskjellige landene.

– Vi får profesjonell hjelp når vi besøker prosjektene til UNICEF. I tillegg vil vi skape oppmerksomhet om de prosjektene vi besøker. Vi håper at vi også kan inspirere andre med en drøm til å realisere de med å dokumentere turen, sier Slavisa som tror han kommer til å savne familie og venner underveis.


BLI FAN AV ØSTKANTAVISA PÅ FACEBOOK

– Jeg kommer til å savne familie og venner underveis. Jeg har nylig blitt onkel og det å ikke se ungen på 18 måneder blir spesielt. I tillegg kommer jeg til å savne livet som er på Grünerløkka. Men jeg er utrolig heldig som får være med på en slik fantastisk tur. Dette blir en erfaring som jeg kommer til å få nytte av hele livet fremover, avslutter Slavisa Gacic.

UNICEF tilrettelegger

Generalsekretær i UNICEF Norge, Kjersti Fløgstad, er strålende fornøyd med innsatsen som guttene har gjort så langt.

– Vi syns prosjektet de har satt i gang er fantastisk og ikke minst høres det utrolig gøy ut. Det at de kombinerer en tur, samtidig som de samler inn penger er utrolig bra, sier hun til Østkantavisa.

Fløgstad forteller at UNICEF hjelper til med å legge ting til rette for guttene underveis.

– De samler inn mye penger til prosjektet, derfor føler vi at vi må hjelpe til å legge det litt til rette for de. Dessuten har de allerede skapt en del oppmerksomhet rundt de plassene de har besøkt så langt, avslutter Kjersti Fløgstad.

Østkantavisa vil følge Slavisa Gacic og resten av mannskapet med jevnlig oppdatering de neste 18 månedene her på nettsiden vår.

LES OGSÅ: Taxi for skolegang

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere