*Nettavisen* Nyheter.

Seilere får hjelp av John Christian Elden

JAAA! 3. april i år jublet Erik Kristiansen da han trodde jolleseilernes fremtid på Myren var sikret. Foto: Foto: Aina Moberg

Det blåser friskt rundt Bundefjordens 300 jolleseilere. Nå hyrer de inn advokat for å få bli på Myren.

Klikk på bildet for å forstørre.

BETUTTET: 15. november fikk Erik Kristiansen beskjed om at vedtaket for Bundefjordens jolleseilere kan bli omgjort, og at de likevel ikke får bli på Myren. Foto: Foto: Aina Moberg

MALMØYA: I april jublet seilerne over ja-brevet fra Plan- og bygningsetaten(PBE).

Etter flere års kamp fikk de, på tross av massive protester fra både naboer og enkelte politikere, godkjent at båtstativ, tørkebod til seil og utstyrscontainer skulle bli stående på Myren. Installasjoner som er helt nødvendig for å drive jolleseiling på området.

LES OGSÅ: Truetmed tvangsmulkt, nå får de likevel bli på Myren

– Tross ja fra etaten, var vi forberedt på at de som tidligere har ønsket at Bundefjorden Seilforening burde finne et annet sted å bedrive jolleseiling på, ville fortsette å klage. Og det gjorde de, sier Erik Kristiansen, leder i Bundefjorden Seilforening.

LES OGSÅ: Debattinnlegg: Strandsonen tilhører alle

Men, at Plan- og bygningsetaen nå varsler at de vurderer å omgjøre sitt eget ja-vedtak fra i våres, kom som en overraskelse på han.

– Det virker som de har ombestemt seg. Helt utrolig at man ikke kan stole på at en byggesak blir skikkelig behandlet i utgangspunktet, sier Kristiansen.

Advokathjelp

I brevet seilklubben fikk 15. november står det: «etter en foreløpig gjennomgang av saken stiller Plan- og bygningsetaten spørsmål ved egen dispensasjonsvurdering.

– Vi har fått to ukers frist til å uttale oss, men vår fortvilelse er at vi ikke skjønner hva vi skal svare på. De har jo fått svar på alt før. Vi har prøvd å få tak i saksbehandler for å få en forklaring på hva dette betyr, men uten hell, sier Kristiansen.

Derfor har klubben nå engasjert advokat John Christian Elden for å få hjelp til å svare.

– I øyeblikket føler jeg at vi ikke har kontroll på hva som skjer. Jeg føler meg satt på sidelinja uten påvirkningskraft mot juristene i Plan- og bygningsetaten, Kristiansen.

Følges på facebook

Han er klar over at det bare finnes to utfall av denne saken.

– Enten så står Plan- og bygningsetaten på dispensasjonsvedtaket fra i våres, eller de snur og trekker tillatelsen tilbake. Da må vi legge ned aktiviteten for jolleseilerne våre. Et nei betyr krise for oss, sier han.

Siden april har klubben ventet på at PBE skulle sende ja-vedtaket videre til behandling i bystyrets byutviklingskomité.

– Vi har avtale om deputasjon, og vi har møtt mye positivitet blant komitémedlemmene. Vi føler at vi har jobbet i medvind hele sommeren. Brevet fra Plan- og bygningsetaten snur opp ned på alt. Kanskje jublet vi altfor tidlig, sier Kristiansen.

Nå må Bundefjorden Seilforeningen fortsatt leve i uvisse om de får bli på Myren.

– Vi har opprettet en facebookgruppe «la barneidretten leve». Her kan man følge utviklingen, sier Kristiansen.

PBE understreker at utfallet av en ny vurdering ikke er avklart, da det kan være andre vurderingsmomenter som har betydning for sakens utfall.

LES OGSÅ:

Seilere i motvind

Ikke lenger adgang forbundt på Myren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.