RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seilere fjerner trafikkaos på Malmøya


POPULÆRT TILTAK: Erik Kristiansen, formann i Bundefjorden seilforening, har innført et «kjøreforbud» fra Ormøya til klubbbhuset på Malmøya under onsdagsregattaene.Foto: Bjørn Werner Johansen
POPULÆRT TILTAK: Erik Kristiansen, formann i Bundefjorden seilforening, har innført et «kjøreforbud» fra Ormøya til klubbbhuset på Malmøya under onsdagsregattaene.Foto: Bjørn Werner Johansen
Bundefjorden Seilforening har gjort et populært tiltak for å redusere trafikken på Malmøya. Flott synes både seilere og lokalbefolkning.

MALMØYA: – Vi har sett at trafikken på de smale Malmøyaveiene er en daglig utfordring. Til onsdagsregattaene våre kommer det mannskap til rundt førti storbåter og en rekke jolleseilere kjørende i bil. Da blir det ekstra trangt, sier Erik Kristiansen, formann i Bundefjorden Seilforening.

Klubben har derfor innført at ingen med mindre enn tre seilere i bilen får kjøre ut til Malmøya. Hver onsdag ettermiddag står det et skilt ved Ormøybrua som forteller om dette.

– De andre må benytte parkeringsplassen ved Ormøya, og sette seg i en annen bil. Når den er fylt opp kan man kjøre til bryggene våre. Parkering rundt seilforeningen er også delvis flyttet til Dampern og DMS Marina, sier Kristiansen.

Begge disse tiltakene bærer frukter.

– Vi har klart å redusere trafikken vesentlig og problemet med trafikkork til og fra klubbhusområdet er også kraftig redusert. Tilbakemelding fra seilere og øyas beboere er entydig gode, sier han.

Blant Norges beste

Bundefjorden Seilforening er i norgestoppen blant unge seilertalenter i Optimist, Laser, Europajolle og Zoom8.

– Vi må tilbake til slutten av åtti-talltet for å finne tilsvarende periode, sier Kristiansen.

LES OGSÅ:

Truet med tvangsmulkt, nå får de bli på Myren

Seilere i motvind

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere