Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seilere i motvind

Jolleseilerne Kristoffer Rosmo og Amanda Dibiago og leder i Bundefjorden Seilforening, Erik Kristiansen, fortalte bydelsutvalget på Nordstrand om sitt flotte miljø og nødvendigheten av å få ha de installasjonene man trenger til jolleseiling på området på Myren.
Jolleseilerne Kristoffer Rosmo og Amanda Dibiago og leder i Bundefjorden Seilforening, Erik Kristiansen, fortalte bydelsutvalget på Nordstrand om sitt flotte miljø og nødvendigheten av å få ha de installasjonene man trenger til jolleseiling på området på Myren. Foto: Foto: Aina Moberg
Bundefjorden Seilforening må legge ned jolleaktiviteten dersom båtstativ, tørkebod til seil og utstyrscontainer må fjernes fra Myren.

Optimistjollene må lagres på land når de ikke er i bruk , stativet må derfor stå der det står.

NØDVENDIG: Tørkebod for seil og en lagercontainer må til for at BSF skal kunne drive jolleseiling fra Myren.

MALMØYA: Seilforeningen har drevet barne- og ungdomsseiling på Myren siden 1970. I dag er det 50 jolleseilere og 120 barn på aktivitetsuke som bruker området hver sommer. Et tiltak som ikke støttes av alle.Er i dialog

– Det har blåst hardt rundt jolleaktiviteten vår de siste årene. Mange særinteresser, både blant politikere og naboer, har ønsket at BSF finner et annet sted å bedrive jolleseiling fra, sier leder Erik Kristiansen.

Det har dreid seg om alt fra allemannsretten til faste installasjoner på området.

– Det gikk så langt at Plan- og bygningsetaten vedtok fjerning av jollestativet, tørkeboden og utstyrscontaineren med tvangsmulkt. Det vil bety slutten for jollesatsingen vår da vi ikke kan drive uten disse tingene på plass, forteller Kristiansen.

– Etter dialog ble man imidlertid enige om at det kunne søkes i etterkant for installasjonene. Det er nå gjort, legger han til.

Les også: Ikke lenger «adgang forbudt» på Malmøya

Stor glede

Kristiansen sier han synes det er synd at ressurssterke personer nesten kan klare å ødelegge tilbud til barn som vil seile optimist- eller europajolle i Oslo øst.

– Vi har jobbet dag og natt i over ett år for å få bli på Myren. Det har ikke vært lett for en frivillig forening å sette seg inn i eller forholde seg til alle papirene i denne saken, sier han.

Derfor er gleden stor over at både Fylkesmannen, Bymiljøetaten og Bydel Nordstrand støtter seilforeningen i sine høringsuttalelser.

Venter i spenning

– Jeg er spesielt glad for den enstemmige støtten fra bydelsutvalget, og jeg er imponert over hvor grundig lokalpolitikerne har satt seg inn i saken. De har blant annet vært på Myren, sier Erik Kristiansen.

Han krysser nå fingrene for at det ordner seg til jolleseilernes fordel.

– Plan- og bygningsetaten skal behandle saken. Vi venter i spenning på svaret, sier han.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!