RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seiret over protestene

Etter 14 års kamp er gravemaskinene endelig i sving med å grave ut tomta for det fremtidige Alna Ridesenter. - Herlig, jubler Lene Kragh.

ALNAPARKEN: Ridsesenteret med plass til 40 hester skal stå ferdig til 15. november, da blir det storstilt åpningsfest. 15 plasser er for privathester, 25 er for skolehester. Veien frem til byggestart har vært alt annet enn grei skuring. Ridesenteret har - ikke uventet - støtt på motstand fra naboer og en aksjonsgruppe som kaller seg "Alnaparkens Venner". Men protestene er ikke tatt til følge og dermed gjøres det plass til ridesenter helt i ytterkanten av Alnaparken.

Kronglete beliggenhet

Det er få som vet at det befinner seg en grønn park rett ved industriområdet på Nedre Furuset. Alnaparken er lite synlig der den ligger som en bortgjemt oase klemt innimellom industribedrifter og terminalområder. Dette er noe av bakgrunnen for at bystyret gikk inn for å legge et ridesenter nettopp her. Trosterudstallen har drevet på dispensasjon i flere år og har naturlig nok vært på jakt etter alternative steder å etablere seg. 10 alternativer er blitt vurdert som uegnet som ridesenter. Til slutt landet man altså på at Alnaparken var best. Valget var i realiteten nedleggelse eller ridesenter her.
- Motargumentene har vært at vi ødelegger Alnaparken. Det er litt rart siden vi jo ligger midt i et industrifelt. Tveita, Alfaset og Lindeberg var blant alternativene som ble vurdert. Friluftsetaten anbefalte dette, noe vi er fornøyd med, sier Lene Kragh, leder i stiftelsen Alna Ridesenter.
Kragh avviser at hestene vil bli til sjenanse for brukerne av parken. Det anlegges egne ridestier og ridningen vil skje i ytterkanten av parkområdet, ikke på kryss og tvers, slik skeptikere har hevdet. En årsak til at kommunen har pekt på Alnaparken, er at den er lite brukt. Uoffisielle målinger viser cirka 20 personer i døgnet.

Flere samarbeidspartnere

Ridesenteret består av en rideskole, ledet av Torill Halvorsen. Hun forteller til avisen at pågangen allerede er stor.
- Trosterudstallen tok imot 200 elever i uka. Det tallet har vi allerede på lista, forteller hun.
Det skal inngås samarbeid med Alna bydel, Natur Videregående skole og Alnaelvas Venner. Målet er å lage et egnet sted hvor barnefamilier kan finne seg til rette.
- Senteret består av én innendørs og én utendørs ridebane, garderober, toalett og fellesrom. Nå får vi gjort alt det vi har drømt om å gjøre i mange år. Det blir et tilbud til hele Groruddalen. Vi kan love at det blir god tilgang for almennheten, sier Kragh.
Anlegget koster 10 millioner kroner å bygge. Tippemidler, kommunale midler og private lån skal finansiere byggingen.
- Vi håper at vi også får med oss gutta, oppfordrer Kragh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere