*Nettavisen* Nyheter.

Seks kan siktes for Holmlia-overfall - onsdag 23.mars

Det eneste som mangler før det kan tas tiltale ut mot de seks som politiet mener sto bak overfallet av Kjetil Rusvik, er en teknisk rapport.

Vi regner saken som ferdig etterforsket, og vil beramme den så fort som mulig, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved vold og sedelighetsavsnittet til Oslo politidistrikt til Dagsavisen.

Mangler teknisk rapport

I følge avisen er det kun den tekniske rapporten fra åstedet som mangler.
Det dreier seg for det meste om analyser av blod som er samlet inn fra åstedet, og som er funnet på klær og fottøy som de siktede hadde på seg, sier Abrahamsen.
Seks menn er siktet for grov vold etter overfallet, tre av dem fikk fengslingen forlenget med fire nye uker under siste fengslingsmøte sist uke. Teknikerne har lovet å være ferdig med den tekniske rapporten innen utgangen av de fire ukene.
Vi kommer ikke til å foreta nye etterforskningsskritt eller nye avhør dersom ikke noe nytt dukker opp i saken, sier Abrahamsen til Dagsavisen.

Tre i varetekt

Tre menn sitter fortsatt varetektsfengslet. Fengslingen er ikke lenger begrunnet i bevisforspillelsesfare eller faren for gjentakelse, men på grunn av sakens alvorlige karakter. Forsvareren til de tre har påkjært fengslingen. Her er en oversikt Dagsavisen har laget over de tre mennene som fortsatt sitter varetektsfengslet.
Gutt (17) fra Sør-Amerika. Nå bosatt i Groruddalen. Forsvarer Harald Stabell sier at klienten hans erkjenner at han var på åstedet, men hevder i avhør at han skal ha forsøkt å hindre overfallet.
Mann (18) fra Holmlia. Ifølge forsvarer Petar Sekulic innrømmer hans klient å ha vært på stedet, og at han har slått.
Mann (19) fra Kuwait. Nå bosatt på Holmlia. Tidligere ustraffet. Ifølge forsvarer Thomas Wyller har klienten innrømmet å ha slått fornærmede.
Politiet kommer trolig til å ta ut tiltale mot alle de seks ungdommene som ble arrestert etter overfallet, skriver Dagsavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.