RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selg i juli


Tidligere denne uken ble denne villaen på Bekkelaget solgt for 6 milioner kroner, 600 000 kroner over takst. Foto: DnB NOR Eiendom, Nordstrand
Tidligere denne uken ble denne villaen på Bekkelaget solgt for 6 milioner kroner, 600 000 kroner over takst. Foto: DnB NOR Eiendom, Nordstrand
Stikk i strid med hva boligselgere tidligere har fått høre, kan det i dagens marked være smart å selge boligen sin i juli.

VÅRT DISTRIKT: Det er sommertendenser i lufta, og i boligmarkedet. Akkurat nå ligger det rekordmange boliger ute for salg på Finn.no.

- Ikke mulig å gjøre kupp

Mange boliger kommer ut i slutten av mai og begynnelsen av juni, sier siv.øk. Jan Græsvik hos DnB NOR Eiendom Nordstrand.

Græsvik avviser imidlertid muligheten for å gjøre et boligkupp i området nå.

Objekter med litt dårligere beliggenhet og standard kan folk være mer avventende til. Men det er bra besøk på visninger, og det som er attraktivt går bra. Har selger is i magen er det ikke mitt inntrykk at det er mulig å gjøre noe kupp.

Mange hjemme

Det gamle rådet om å unngå juli som salgsmåned står for fall. I en situasjon med et overskudd av usolgte leiligheter kan det være lurt å prøve å unngå det verste rushet og selge når det ikke er fullt så mange andre på banen.

Juli er en bra salgsmåned for mindre leiligheter, sier Græsvig.

Tilbudet faller, og mange som etterspør den type boliger er ikke på ferie. I tillegg kommer mange til Oslo om sommeren for å se etter bolig, fortsetter han.

Innflyttere ser tradisjonelt sett primært etter bolig i sentrum og bynære områder, og sammen med et fallende tilbud tror Græsvig tror dette kan slå positivt ut for boligselgere i vårt distrikt.

En typisk 2-3 roms leilighet på Lambertseter kan vri juli til seier, avslutter han.

Tidligere denne måneden oppfordret også "supermegler" Christer Vikebø i Notar folk om å selge boligen når de har behov for det, og gjerne i juli.

I fjor solgte Notar flest boliger i akkurat denne måneden, sa Vikebø til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere