RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger bolig med trygghet


Aktiv satsing på servicebok: Eiendomsmeglerne Øyvind Olstad og Bjørn Tore Gran har stor tro på trygghetspakken som nå lanseres av Aktiv Eiendomsmegling. Serviceboka er en viktig del av tilbudet.
Aktiv satsing på servicebok: Eiendomsmeglerne Øyvind Olstad og Bjørn Tore Gran har stor tro på trygghetspakken som nå lanseres av Aktiv Eiendomsmegling. Serviceboka er en viktig del av tilbudet.
Aktiv Eiendomsmegling innfører nå en trygghetspakke ved kjøp og salg av bolig. Eiendomsmeklerne ønsker slik å komme en ny lov i forkjøpet.

Linderud: Tanken er at det skal være mindre konflikter mellom kjøper og selger, sier Bjørn Tore Gran, daglig leder ved Aktiv Eiendomsmegling på Linderud.
Han snakker om tanken bak det nye produktet til Aktiv: en trygghetspakke som skal inneholde eierskifteforsikring samt nyhetene boligsalgsrapport og servicehåndbok. Boligsalgsrapporten er en tilstandsrapport som går grundigere inn på hva slags tilstand boligen har og hva slags vedlikehold som trengs. En takst rommer ikke alt dette.
På sikt håper vi at dette nye tilbudet skal erstatte verdi- og lånetaksten. Vi vil fortsette å bruke takst en stund, for i Oslo er det veldig vanlig. Boligsalgsrapporten kommer i tillegg.

Servicehefte for bolig

Å dokumentere boligens tilstand over tid er den store nyheten. Det er sammenliknbart med serviceheftet vi allerede kjenner fra bilen. Heftet skal gi eieren av boligen mulighet til å følge opp endringer som blir gjort i og på boligen. Den følger boligen og fornyes hvert år.
Vi lanserer dette nå fordi vi ser at det er nødvendig. I tillegg vil vi komme den nye loven i forkjøpet, og være først ute med et slikt tilbud, sier Gran.
Barne-og familiedepartementet har nedsatt et lovutvalg som skal vurdere om tilstandsrapporter for bolig bør bli en obligatorisk del av all bolighandel.
I følge Gran er fokuset på tilstansrapporter nå blitt sterkere fordi det har blitt flere konflikter mellom selger og kjøper.
Ufullstendige takster som gir dårlig informasjon om boligenes tilstand er grunn til dette.

Tjene på tillit

Vi vil få fornøyde kunder, som vil få mer informasjon om boligens tilstand. Dette er mer forbrukervennlig, mener Gran.
I følge Aktiv har responsen på Linderud hittil vært positiv. Salget går også godt: rundt 30 boliger ble solgt gjennom Aktiv i Groruddalen sist uke. Det var årets beste salgsuke for kontoret på Linderud, selv om salget i år har gått langsommere enn på lenge.
Eiendomsmeklerne regner ikke med annen gevinst av det nye tilbudet enn økt tillit fra kundene. Dette vil så klart kunne gi mersalg, og det er ikke å forakte i en generelt sett treg boligsalgsperiode.
Prisen for en boligsalgsrapport er høyere enn prisen for jobben en "vanlig" takstmann gjør. Hos Aktiv vil en boligsalgsrapport koste 3290 kroner for en leilighet og 4990 kroner for en enebolig. Servicehåndboka er gratis, men selve boligsalgsrapporten bør fornyes hvert fjerde år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere