*Nettavisen* Nyheter.

Selger fjordperle til spottpris

BEVARINGSVERDIG: Etter årevis med kommunalt forfall og husokkupasjoner selges nå Mosseveien 190 for 4,5 millioner kroner.

Nå kan du kjøpe en stor Nordstrands-villa med panoramautsikt til 4,5 millioner.

Klikk på bildet for å forstørre.

STORT POTENSIALE: Snekker Roland Michna kan godt tenke seg å kjøpe og rehabilitere Mosseveien 190. – Utsikten er flott, men støyen er et kjempeproblem. Det hadde likevel vært spennende å få huset tilbake til opprinnelig stil, sier han mens han beundrer den flotte utsikten. Foto: ALLE FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

TOTALREHABILITERING: Villa Nordborg trenger mer enn et malingstrøk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fordums prakt: Huset har mange flotte rom, hvis man ser bort fra forfallet.

Klikk på bildet for å forstørre.

ØDELAGT: Dette badet har sett bedre dager.

NORDSTRAND: Roland Michna er en av mange som har vist interesse for å kjøpe den falleferdige villaen i Mosseveien 190. Snekkeren driver med rehabilitering av gamle boliger, og sier han er svært interessert.

KLIKK HER OG SE BILDESERIE FRA MOSSEVEIEN 190

Del på Facebook

– Her er det potensiale! Det er mange fine detaljer, og jeg kunne godt tenke meg å bo i en av leilighetene og selge de to andre, sier han drømmende.

LES OGSÅ: Mosseveien 190: Fra forfall til perle?

Villa Nordborg selges nå med en prisantydning på 4,5 millioner kroner. Huset er fra 1890-tallet og ligger på en høyde med panoramautsikt over fjorden. Det er tøffelavstand til bussen, badestrand og svaberg er bare et steinkast unna.

Det store trehuset har primærrom på 430 kvadratmeter og bruksareale på 550 kvadratmeter. Prisantydningen gir en mystisk lav kvadratmeterpris, men det har sine grunner...

Ubeboelig

Kjøper du huset usett kan det kanskje virke som et røverkjøp, men her kan du ikke regne med å flytte rett inn.

Oslo kommune har latt den store trevillaen forfalle i årevis, og husokkupanter har også satt sine spor.

I dag ansees huset som ubeboelig. Malingen flasser, vinduene er knust og dørene spikret igjen.

Innvendig er det delvis rasert, og huset har ikke strøm.

Likevel har tusenvis sett på huset på finn.no, og det var stor interesse på visningen sist torsdag.

Bevaringsverdig

Eiendommen er regulert til bevaring, så det må pusses opp med nennsom hånd og Byantikvarens velsignelse. Husets fasader og karakter skal ikke forandres, og detaljer må beholdes som de er eller settes tilbake til opprinnelig stand.

Dyr oppussing

– Det er ganske sterke føringer på hva som kan gjøres, og man må regne med et betydelig beløp for å få satt huset i stand med beboelige leiligheter, sier advokat og ansvarlig megler Alf Kåre Knudsen hos Bing og Hodneland eiendomsmegling.

I taksten er det anslått at det vil koste rundt åtte millioner kroner å pusse opp huset.

– Jeg vil si at det er et konservativt overslag, sier Knudsen.

Tre leiligheter

Har du penger og tålmodighet til å sette den forsømte fjordperlen tilbake til fordums prakt, bør det likevel være muligheter til fortjeneste.

Kvadratmeterprisen i området ligger på rundt 40.000 kroner, og eiendommen er regulert til tre leiligheter. En i hver etasje, hvorav to på 150 kvadratmeter og én på 130 kvadratmeter.

I dag må du gå gjennom en gjengrodd sti og hage for å komme opp til huset. Det er ingen parkeringsplasser, men i reguleringen legges det opp til fem plasser.

Støy fra Mosseveien og toget trekker ned på bokvaliteten, men mange vil nok synes at fantastisk utsikt og bademuligheter veier opp for dette.

– Den typiske kjøper er vel en utvikler som ser potensialet i å pusse opp og selge med gevinst. Eventuelt er det noen som kan tenke seg å bo der selv og selge deler av huset, sier Knudsen.

Bystyret bestemmer

Bing og Hodneland Eiendomsmegling regner med å presentere en kjøper for Oslo kommune i løpet av en ukes tid, og så er det opp til bystyret å godkjenne salget.

De solgte også det gamle fengselet på nabotomten, som ble forvandlet fra rønne til en perle. Oslo kommune har tidligere uttalt at de håper det samme vil skje med Mosseveien 190.

– Når folk går inn i det med hjertet og ikke bare tenker profitt, er det utrolig hva man kan få til, sier Knudsen.

SE BILDESERIE FRA MOSSEVEIEN 190

Annonsebilag