RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skriiiiiiik: Jan Espen Thorvaldsen og Olav Bruusgård i Slemdal Lions har klokketro på årets kunstmesse ved Persbråten videregående skole.
Skriiiiiiik: Jan Espen Thorvaldsen og Olav Bruusgård i Slemdal Lions har klokketro på årets kunstmesse ved Persbråten videregående skole. Foto: FOTO: ELISABETH WANG

Selger Munch til 950 000

– Vi hadde to Munch-bilder til salgs i fjor og de gikk unna første dagen. Nå satser vi mye større og håper selvsagt på bred respons, sier Jan Espen Thorvaldsen i Slemdal Lions.

HOVSETER: – Det blir egen Munch-avdeling i år, i andre etasje. I fjor var det litt vanskelig å trekke folk opp i andre etasje, men det fant vi altså en løsning på i år, smiler Olav Bruusgaard.

De rette kontaktene

De er begge stolte av og fornøyde med arbeidet i forkant av utstillingen.

– Vi drar definitivt fordel av Olavs erfaring med Munchs kunst i forbindelse med driften av Munchgalleriet. Han har også et bredt kontaktnett, som har vært svært viktig i denne prosessen, sier Thorvaldsen.

– Munch stiger hele tiden i verdi, så derfor er det også flere samlere som velger å spekulere.

Da blir det flere unike bilder i omløp og med det spennende tider for kunstinteresserte i alle aldre, sier Bruusgaard.

– Kvalitetskunst

Men det er én ting de begge er opptatt av; kunstmessen skal være for alle, uansett lommebok og smak.

– Vi skal ha kunst av god kvalitet, uansett om bildet er prissatt til 2000 eller 950 000 kroner, sier Thorvaldsen.

– Dette er kvalitetskunst, tillegger Bruusgaard.

Rundt 30 kunstnere er representert; en miks av kvinnelige og mannlige kunstnere. Blant dem også fjorårets store salgssuksesser, Cathrine Knudsen og Tina Tobiassen.

– Seiler på Munch-bølgen

Til neste år er det 150 år siden Edvard Munch ble født. På Persbråten videregående skole starter feiringen allerede helgen 20. og 21. oktober.

– Vi snakker her om syv originale Munchtrykk med titler som «Selvportrett med knokler»(1895) «Ekteparet Leitzikow», «Den Ensomme» (radering), «BirgitteI» og «Kvinnestudie med langt hår».

Trykkene ligger i prisklasse fra 135 000 og oppover, sier Bruusgaard.

– Noe for alle

Øverst troner «Selvportrett med knokler». Prisen? 950 000 kroner.

– «Selvportrett med knokler» ble malt i 1895. Dette bildet er laget på Japan-papir og fremstår 100 prosent perfekt, sier Bruusgaard.

Men, i avdelingen i andre etasje finnes også reproduksjoner til lavere pris som gjør det mulig for «hvermansen» å få en Munch i stuen.

– Hovedmålgruppen vår er aldergruppen fra 30 til 45 år. De er vel etablerte og ønsker seg kunst som skal sette deres særpreg på hjemmet, avslutter Thorvaldsen.


Kunstmesse i regi av Slemdal Lions 20. og 21. oktober. Begge dager fra klokken 10.00 til 16.00.
Sted: Persbråten videregående skole.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere