RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ADVARER: – Ikke drikk spriten – man kan jo heller ikke vite hva den inneholder!, advarer politioverbetjent Hanne Persson.
ADVARER: – Ikke drikk spriten – man kan jo heller ikke vite hva den inneholder!, advarer politioverbetjent Hanne Persson. Foto: ARKIVFOTO

Selger sprit til 13-åringer

Et hemmelig telefonnummer for bestilling av alkohol sirkulerer i byens ungdoms-miljøer.

OSLO: Lokalavisen Groruddalen har vært i kontakt med både unge og foreldre som kjenner til at østeuropeere kommer på bestilling, og leverer sprit til unge helt ned i fjortisalderen. Ungdommene ringer et «hemmelig» nummer, og så blir varene levert.

Politiet kjenner også til «butikken».

Del på Facebook

Godt organisert

– Vi er klar over at dette skjer, og saken er under etterforskning. Derfor ønsker jeg ikke å si så mye om dette nå. Men det jeg kan si er at vi har jobbet med dette en stund, dette er noe som også skjer i flere politistasjonskretser i Oslo. Vi har også mottatt flere anmeldelser fra både unge og voksne fra de bydelene som sogner til Majorstua Politistasjon.

– Det er jo ikke noe nytt at østeuropeere tar med sprit over grensen og selger her i landet. Det som er nytt, er at det er så organisert, at de unge selv kan ringe et telefonnummer og få levert spriten. Og da snakker vi om unge helt ned i 13-års alderen, forteller politioverbetjent Hanne Persson ved Majorstua Politistasjon.

Helsefare

Hun advarer nå unge og andre mot å drikke spriten.

– Man kan jo ikke vite noe som helst om hva denne spriten inneholder, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere