*Nettavisen* Nyheter.

Selger våpen for rettferdighet

Kommende fredag skal de "selge" norske våpen utenfor Nationaltheatret

På fredag kl 15 er Thea Svensen (16) fra St.Hanshaugen med på å selge våpen utenfor Nationaltheatret. Jeg vil at Norge skal vite hvor norskproduserte våpen havner, sier Svensen.

Leketøysvåpnene selges til forbipasserende av ungdom som har bind for øynene. Dette for å vise hvordan norsk våpeneksport foregår.

- Norge vet ikke hvor våpnene de produserer havner. Dette illustrerer vi ved å selge våpen med bind for øynene. Samtidig spør vi folk som går forbi om de synes det er dumt at Norge ikke har kontroll over norske våpen, og ber de om å skrive under på en stor kampanje for økt kontroll, forklarer Svensen.

Vil ha endringer

Hun er med i Changemaker, som jobber for å endre årsakene til fattigdom og urettferdighet. Nå vil de forandre norsk våpenpolitikk.

- Det er urettferdig at det hver dag drepes tusen mennesker av håndvåpen. Og for alt vi vet kan det være norske kuler som tar liv, sier Svensen.

- Ta ansvar

Målt ut fra folketall er Norge er verdens største våpeneksportør. I reelle tall er vi verdens 11. største.

- Derfor må Norge ta ansvar for våpnene vi produserer! Changemaker krever at regjeringen forhindrer at norsk ammunisjon tar uskyldige menneskeliv. Derfor må norsk ammunisjon merkes og vi må få strengere kontroll og økt åpenhet rundt eksporten av våpen og ammunisjon. Det er mange løsninger, smiler Svensen.

Aksjonen arrangeres i forbindelse med Changemaker og Kirkens Nødhjelps store innsamlingsaksjon på tirsdag. Da går 40 000 mennesker over hele landet med bøsse for å samle inn penger til arbeidet for mennesker som lever i skyggen av krig og terror.

- Krig og terror stjeler menneskers muligheter til å få et godt liv. Med aksjonen ønsker vi å gi mennesker drømmene og mulighetene tilbake, sier Svensen.

http://www.changemaker.no/article/articleview/7549/1/32/
http://www.nca.no/article/articleview/7300/

Aksjonen arrangeres ved fontenen på Nationaltheatret, fredag 7.mars klokken 15.00

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.