RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selskapet etableres våren 2009

Det vil ta lang tid før festerne får svar på om de kan bli på Stubberud.

ALNABRU: Kommunen har foreløpig ikke kartlagt interessen for utviklingsselskapet blant grunneierne, men invitasjonene skal nå sendes ut.

Dersom det er interesse for et utviklingsselskap, sendes saken tilbake til bystyret for vedtak, opplyser direktør i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) Gunnar Leganger.

Dersom interessen er stor nok, vil selskapet kunne etableres våren 2009. De første årene vil selskapets kostnader være begrenset til administrasjon og konsulentbistand til utarbeidelse av reguleringsplan og samarbeidsavtaler mellom eierne. Dersom selskapet også skal bygge ut infrastruktur som veier, grøntområder og liknenede, vil eierne måtte bidra med betydelig kapital.

Får ikke bli med

Bedrifter med festekontrakter blir imidlertid ikke invitert.

Hva med de som har festekontrakter fram til 2014?

Selskapet vil få som sin første oppgave å utarbeide en ny reguleringsplan for området. Når denne foreligger, vil man se hvilke festetomter som blir berørt, sier Leganger.

Det kan med andre ord ta litt tid før de får svar?

Ja, det kan ta tid. Men vi satser på å ha god kontakt med dem hele veien.

Kan festere som ikke får forlenga kontraktene regne med økonomisk kompensasjon?

I arbeidet med ny reguleringsplan bør man tilstrebe å unngå at permanente bygg av god kvalitet på området må fjernes. For øvrig har tomtefesteloven bestemmelser om at grunneier på visse vilkår kan bli påplagt å innløse bebyggelsen på festetomter ved festetidens utløp dersom de representerer en verdi for grunneier. Dette beror på en konkret vurdering i hvert enkelt tilfelle. Det er derfor dessverre ikke mulig for meg på det nåværende tidspunkt å si noe sikkert om utfallet for den enkelte fester. Jeg kan imidlertid love at vi skal holde festerne orientert om utviklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere