RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selveier faller mer enn borettslag

I Dagens Næringsliv den 21. august skapes det et inntrykk av at borettslagsboliger i Østensjø bydel faller mer i pris enn andre typer boliger i bydelen. Siden borettslag i Østensjø bydel i stor grad er synonymt med OBOS, skal det altså være OBOS-leiligheter som har hatt dette prisfallet. Dette er feil. Med ECON som kilde hevder avisen at boligprisene i bydelen har gått ned med 7 prosent når man sammenlikner juni 2007 med juni 2008. Dette er tall som OBOS ikke kjenner seg igjen og som gjør at det er grunn til å stille spørsmål ved tallgrunnlaget til ECONs og NEFs statistikk. I OBOS registrer vi alle omsetninger av alle boliger i OBOS-tilknyttede borettslag og våre tall viser at i OBOS-borettslagene i bydel Østensjø har prisene, inkludert andel fellesgjeld, gått ned med kun 0,3 prosent når man sammenlikner juni 2007 med juni 2008. Hvor er da boligene som har hatt nedgangen på 7 prosent? Er det i de frittstående borettslagene? De er det svært få av i bydelen. Konklusjonen er da at det er selveierleilighetene i Østensjø bydel som har hatt størst nedgang, mens prisene på borettslagsboliger i bydelen har stått nærmest stille fra juni til juni.

Dette gjør at leserne også bør stille spørsmål ved selve hovedkonklusjonen i artikkelen, nemlig at det er i borettslagene prisnedgangen på boliger startet og at det er der prisnedgangen er størst. Nygaard referer til statistikk fra SSB, men nevner ikke en mer relevant statistikk fra SSB som viser det motsatte av det Nygaard hevder. Denne statistikken sier at selveide blokkleiligheter det siste året har hatt et prisfall på 6,1 prosent, mens prisfallet for blokkleiligheter i borettslag har vært på 3,2 prosent. Disse tallene bekrefter OBOS-tallene fra Østensjø bydel. Selveierleiligheter faller mer i pris enn borettslagsleiligheter.

Åge Pettersen
Informasjonssjef i OBOS

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere