Selvfølgelig skal vi danse

Ismahan Nur (9) gleder seg til danseshowet. Hun kan alle dansene, til og med de hun ikke skal fremføre selv.

Skjønnhaug: Klokka 18.00 i dag er det dags for det berømte danseshowet til barna på Skjønnhaug SFO. De har øvd siden januar og på øvinga på fredag begynte ting å sitte.
Det er første gang vi øver her i samlingssalen. Vi trenger det, for på SFO er det større og barna må føle på hvor mye plass de har på scenen, sier Kristine Bergli Wold. Hun er SFO-assistent og har jobbet mye med showet.

Grease og salsa

I år, som før, er det et variert program. Barn fra første til fjerde klasse skal danse ulike danser på ulikt nivå. Førsteklassingene danser til musikk fra Astrid Lindgrens verden, og andreklasse danser Grease. Fjerdeklassingene får to danser hver.
Det skal være stas å gå i fjerde hos oss, sier Bergli Wold.
Og det synes Ismahan.
Jeg skal danse en salsadans og en Karate Kid-aktig dans, forteller hun.

Humor og rytmer

Ettersom dette er 8. året Skjønnhaug SFO setter opp et slikt danseshow begynner kostymelageret å bli nokså imponerende. Som vanlig skal alle barna ha flotte kostymer mens de viser frem tøffe dansetrinn og barnlig glede. Barna mestrer både rytme og kompliserte trinn med den største selvfølgelighet. Selv om de kan titte på de voksne som står bak forhenget dersom de blir litt nervøse.
Alle vil være med. De fleste maser om å øve dagen lang, smiler Bergli Wold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.