*Nettavisen* Nyheter.

Selvmål berget Vålerenga

Da Vålerenga slet med å finne veien til nettmaskene, fikk laget en hjelpende fot fra Sogndals Hannu Patronen. Se høydepunktene her!

OSLO: Patronen ble kveldens ulykkesfugl på Ullevaal stadion da Vålerenga vant 2-1 mot Sogndal søndag. Med seieren har Oslo-laget fremdeles los på fjerdeplassen og spill i Europa.

VIF-trener Rekdal sa til NTB etter kampen at han håper seieren vil gi laget et løft.

– Nå skal vi møte Rosenborg. Overrasker vi der, er vi med i diskusjonen. Men vi får ingen poeng på Lerkendal med en så ujevn prestasjon som vi hadde i dag, sa Rekdal.

Fra start mot Sogndal var det lite som tydet på at de to lagene kjemper i hver sin ende av tabellen.

I et herlig høstvær på Ullevaal stadion var det nemlig gjestene fra saftbygda som kom best i gang. Til tross for kun én borteseier så langt denne sesongen, gikk de hvitkledde respektløst til verks.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over!

– Grusomt kvarter

Da Vålerenga i tillegg virket svært engstelige i bakerste ledd, var det ikke ufortjent at Sogndal tok ledelsen etter åtte minutter.

Babacar Sarr slo inn fra hjørnet av 16-meteren. Ved bakre stolpe headet Ulrik Flo på tvers til en totalt umarkert Tim André Nilsen. Fra kloss hold hadde han ingen problemer med å stange ballen i det åpne målet.

– Det var et grusomt første kvarter, erkjente Rekdal.

Les også: Gullet glapp for Vålerengas juniorer

Zahid-scoring

I en sjanserik omgang hvor begge lag spilte seg til store muligheter, var det ingen overraskelse at dommer Svein-Erik Edvardsen nok en gang måtte notere i målprotokollen før han sendte spillerne i garderoben.

Et nydelig Vålerenga-angrep i det 41. minutt ble omsatt i scoring av Ghayas Zahid. Det skjedde etter at Daniel Fredheim Holm hadde headet i tverrliggeren.

– Det var skuffende at vi ikke gjorde 2-0 tidlig i kampen. Det kunne vært avgjørende. I stedet ble det 1-1 og en jevn kamp, oppsummerte Sogndal-trener Jonas Olsson.

Hvilte seg gode

Scoringen og 15 minutters hvile gjorde tydeligvis godt for hjemmelaget. Etter pause trykket de blåkledde Sogndal bakover på banen.

Det betalte seg i scoring allerede fem minutter ut i omgangen. En knallhardt innlegg fra Rasmus Lindkvist ble forlenget inn i nettmaskene av en ulykksalig Hannu Patronen.

Etter selvmålet klarte Sogndal aldri å true vertenes ledelse. Vålerenga burde og kunnet scoret flere mål. Blant annet ble det tre ganger i løpet av ti minutter ropt på straffe, men Edvardsen vinket spillet videre ved samtlige anledninger.

– Jeg har ikke sett dem selv, men det kan vel hende noen av dem var straffe, sa Vålerenga-treneren.

– Det svinger veldig i prestasjonene, men i motsetning til tidligere i år hadde vi ganske god kontroll de siste ti minuttene. Det er jeg fornøyd med, forklarte Rekdal.

Med Vålerengas trepoenger og Strømsgodsets uavgjort mot Sarpsborg, ligger nå Rekdals mannskap fem poeng bak fjorårets seriemester som innehar fjerdeplassen.

Les alle våre saker om Vålerenga her!

(ANB-NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag