RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yasmine Askauterud Andersen og Anine Klykken Malerud viser fram selvportrettene "Blå himmel" og "Italia".
Yasmine Askauterud Andersen og Anine Klykken Malerud viser fram selvportrettene "Blå himmel" og "Italia".

Selvportrettørene

"Hvem er jeg?" Det var maleoppgaven elevene på 2. trinn ved Nøklevann skole skulle løse. I en måned har skolen drevet med et kunstprosjekt.

BØLER: I løpet av 3-4 uker har alle 2.-klassingene ved skolen vært innom "kunstrommet". De har laget selvportretter ("Hvem er jeg?"), collager og postkort.

Onsdag var det vernissage for foresatte og familier. Postkortene var til salgs, og inntektene skal gå til klassenes fadderbarn i SOS-barnebyer. Selvportrettene skal videre til Bogerud helsestasjon, der de skal henge helt fram til sommeren.

Veldig levende

Kunstnerisk ansvarlig og initiativtaker har vært billedkunstner Stefanie Reinhart, som selv har en datter i 2. klasse ved skolen.

Kunst er veldig levende, så jeg tror det er viktig at dette blir trukket inn i skolen. Alle har likt dette veldig godt. Både elever og lærere har vært poitive hele veien, sier Reinhart, som er åpen for å gjør noe liknende også ved en senere anledning.

Blå himmel

Selvportrettene har elevene selv satt titler på. Anine Klykken Malerud har kalt sitt akrylmaleri for "Italia".

Mammaen min bodde i Italia en gang, forteller hun.

Yasmine Askauterud Andersens selvportrett heter "Blå himmel". Forklaringen er enkel:

Jeg liker blå himmel. Det var veldig gøy å tegne først og så male oppå etterpå. Det har jeg aldri gjort før, sier hun.

PALS

Kunstprosjektet har vært knyttet til PALS (Positiv Adferd, støttende Læringsmiljø og Samhandling i skolen), et av skolens satsingsområder. Utgangspunktet har vært PALS-regelene: Vis respekt, ansvar og omsorg!

Elevene har også laget en egen PALS-CD med hjelp fra musikeren Frode Spidsberg. Der leser barna opp sine tanker om PALS-reglene med musikk i bakgrunnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere