*Nettavisen* Nyheter.

Selvtillit i trafikken

Britt Lundeby fra Simensbråten gleder seg til oppfriskningskurset for eldre sjåfører, og til å få en kjøretur med instruktør Carsten Ruus fra Ormøya. Her har hun satt seg bak rattet «på prøve» utenfor SEM-huset hvor kurset skal holdes i februar og mars.

Britt Lundeby har hatt sertifikat i 36 år. Nå skal hun på kurs for å friske opp kjørekunnskapene.

SIMENSBRÅTEN: Bilfører 65+ heter kurset som arrangeres ved Simensbråten -Ekeberg seniorsenter i februar og mars. Sjåførlærer Carsten Ruus har i samarbeid med Statens vegvesen arrangert slike kurs i fem år.

Kurset er ingen førerprøve og ingen mister førerkortet. I løpet av fire teoretiske samlinger skal vi gjennomgå vikeplikt, rundkjøring, lyskryss, motorvei, lysbruk, forbikjøring og parkeringsbestemmelser. Om ønskelig tar vi opp spesielle regler eller ting i lokalmiljøet, forteller Ruus.

Selvtillit

Det blir dessuten mulighet til å bli med instruktøren på en kjøretur, enten som sjåfør eller passasjer.

Bakgrunnen for kurset er trygg framkommelighet for eldre. Det er viktig å gi denne gruppen sjåfører selvtillit på at de kan kjøre bil. For det kan de, forsikrer Carsten Ruus.

Mye nytt i trafikken

70-åringen Britt Lundeby bruker bilen daglig, og har allerede meldt seg på kurset.

Selv om man synes man kjører som en gud så trenger man oppfriskning. Det er jo kommet så mye nytt å ta hensyn til siden jeg tok lappen Både skilt og rundkjøringer. Jeg gleder meg til teorikurset, og vil benytte meg av anledningen til en kjøretur også, sier hun.

Bare kvinner

Lundeby vet bare om kvinner som har meldt seg på kurset.

Gutta mener vel de ikke har noe der å gjøre. De sier de har kjørt bil i 50 år, de er jo verdensmestre, humrer hun.

Men det er nok mange som ikke er klar over at de trenger et slikt kurs. Det ser jeg når jeg er ute og kjører, sier Lundeby.

Påmeldingsfristen for Bilfører 65+ er 29. januar. Mer informasjon får du ved å henvende deg til Simensbråten og Ekeberg seniorsenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.