*Nettavisen* Nyheter.

Semb roser Vålerenga

 

G-19 landslagstrener Nils Johan Semb roser Vålerenga og de andre Oslo-klubbene for arbeidet de har gjort med de unge spillerne. Belønningen er tre spillere på landslaget.

- Vi skal ikke tilbake mer enn 10-12 år før vi ikke fant en eneste landslagsspiller fra Oslo. Både Skeid, Vålerenga, Lyn og Stabæk har tatt et voldsomt tak i dette problemet og snudd trenden, sier Nils Johan Semb til Ostkantavisa.no.

Tre spillere kalt opp

G-19 landslagstreneren tok i går ut sitt første lag som ny trener. Han fant plass til tre Enga-spillere.

Fredrik Carlsen, Amin Nouri og Kristian Brix ble alle funnet verdig til en plass.

- Carlsen og Nouri var med i høst og fortsetter i år. Brix har vi hentet opp fra G-18, sier Semb.

- Brix er en meget spennende spiller med stor fart, Carlsen er en hardtarbeidene allrounder med bra teknikk, mens Nouri er en anvendelig spiller som kan spille flere plasser på banen. Han er god med begge bein, sier landslagstreneren om spillerne.

Skryter av Enga

Semb benytter også muligheten til å skryte av arbeidet Enga og de andre klubbene har gjort i Oslo.

- Oslo har virkelig tatt i et tak og satset på de unge spillerne. Klubbene her driver godt og har mange heltidsansatte som er med på å få frem unge talenter, sier Semb til Ostkantavisa.no.

Han mener nå utfordringen til klubbene er å tilrettelegge karriereveien for spillerne.

- Utfordringen til klubbene er å gi spillerne muligheten og at de er tydelige ovenfor de unge spillerne, avslutter Semb.

Vurdering fra klanen

Kristian Sydnes, som er en trofast sliter på rekruttkampene til Vålerenga, gir følgende ekspertkommentar av de utvalgte landslagspillerne:

Fredrik Carlsen: Midtbanespiller og kaptein på juniorlaget som har vist meget gode takter de gangene han har spilt for VIF2 i 2. divisjon. Har et bra skuddbein, er pasningssikker og rydder opp på midtbanen når de mindre disiplinerte spillerne roter det til. Er en ledertype, som fra fjorårssesongen huskes best for et kanonskudd i krysset fra 30-40-50-60 meter mot Stabæk 2 på Nadderud.

Amin Nouri: Etter min mening en litt undervurdert spiller, som mange mener burde kunne gjøre det akseptabelt på venstrebacken i eliteserien allerede nå. Er god teknisk, har grei fart og har meget stor aksjonsradius, når han er i form. Offensiv type som etter min mening ligger nærmere A-lagsdebut enn Carlsen. Selvsagt har også dette å gjøre med at han er venstreback, hvor A-laget har færre alternativer.

Kristian Brix: Er vel kjent for de fleste etter at han fikk forsøke seg i enkelte kamper på A-laget i fjor. Seieren mot LSK, hvor han spilte fra start må vel være høydepunktet. Har enorm hurtighet og kombinerer dette med utmerket teknikk, men sliter litt med det mentale; han må tørre mer på det øverste nivået. I 2. divisjon har han tidvis herjet med motstandernes høyrebacker, og er vel den jeg ser som det største talentet. Hovedgrunnen til dette er at han allerede nå har en hurtighet som ligger på høyt tippeliganivå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag