*Nettavisen* Nyheter.

Sender fra Nordstrand kirke

Påskegudstjenestene i Nordstrand kirke blir direktesendt på NRK TV.

Det blir TV-overføringer fra Nordstrand kirke i påsken.

NORDSTRAND: NRK har valgt Nordstrand kirke til sine TV-overføringer den kommende høytid, og det blir direktesendte gudstjenester palmesøndag, langfredag og 1. påskedag. Alle som vil delta på gudstjenestene må derfor møte klokken 10.45.

Palmesøndag er det prestene Silje Kivle Andreassen og Asle Rossavik som forretter. Kantor Karen Haugom Olsen og Nordstrand barne- og ungdomskantori står for det musikalske bidraget.

Langfredag er Per Olav Vangen og Erling Pettersen som står for gudstjenesten. Det blir lesning ved Kirsti Birkeland og Erling Pettersen, og Nordstrand kirkekor medvirker.

1. påskedag er forrettende prest Erling Pettersen. Nordstrand kirkekor og barn fra barne- og ungdomsarbeidet medvirker.

- Spennende

Dette er veldig spennende. Vi har fått hjelp av designer Åsmund Sand til utsmykkingen av kirken, forteller sogneprest Erling Pettersen.

Sand bor på Nordstrand og var en av designerne som stod bak åpningsnummeret under OL på Lillehammer. Sognepresten forteller at TV-sendingen ikke bare skal sendes i Norge, men også i andre skandinaviske land.

Samtidig som dette skal være god TV, er vi opptatt av at dette skal være gode gudstjenester for menigheten, og vi legger opp til en tematisk sammenheng mellom de tre gudstjenestene, forteller Pettersen og avslutter:

Vi ønsker å gi en sterk opplevelse av at påsken, uten sidestykke, er den viktigste kristne høytiden. Det er kjernen i den kristne tro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.