RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heller ikke naboene er spesielt glad i narkoselgerne, og hadde sin egen aksjon.
Heller ikke naboene er spesielt glad i narkoselgerne, og hadde sin egen aksjon.

Sender narkoselgere ut av landet

Allerede er fem hasjselgere sendt ut av landet, og 20 til har fått avslått søknad om opphold og vil snart følge etter.

I følge Østlandssendingen er de som selger hasj i området rundt Akerselva en stor andel asylsøkere. Etter politiets aksjon som startet i august er 24 asylsøkere pågrepet. Nå er søknadene deres hastebehandlet, og de fleste fikk avslag.

- Man fikk en hurtigbehandling med sikte på hjemsendelse hvor det var mulig, grunnen til det var at vi ikke kan ha en situasjon hvor enkeltpersoner utnytter asylinstitituttet for å begå kriminalitet i Norge, sier statssekretær i arbeids- og inkluderingsdepartementet Libe Rieber-Mohn til Østlandssendingen.

De fem som allerede er kastet ut av landet, har etter regjeringens initiativ også fått sine asylsøknader hurtibehandlet.
- Det har jo gått veldig raskt, vi er veldig fornøyd med at politiet og UDI har samabeidet godt og behandlet sakene i ekspressfart, sier Libe Rieber Mohn.

Regjeringen tok initiativ til å få plassert asylsøknadene til de som ble tatt under aksjonen på Grünerløkka øverst søknadsbunke, melder Østlandssendingen.

- Vi mener at det er et viktig signal å sende ut at det faktisk får negative konskevenserat man begår kriminalitet mens man har asylsøknaden til behandling i Norge, sier Rieber Mohn, som mener det bør fortsette og at UDI og politiet samarbeider tett i tilsvarende aksjoner med sikte på at man raskt får avklart sakene og derretter gjennomført uttransport der det er mulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere