RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendte bergenserne på Fyllingen


Skjøt så ørene flagret: Fredrik Lundgren setter inn 16-14.
Skjøt så ørene flagret: Fredrik Lundgren setter inn 16-14.
Håndballgutta til BSK/NIF fikk vist hva de kan mot forrige sesongs seriemestere.

NORDSTRAND: - Ti mål hadde vært et mer riktig resultat. Det ville vært mer ydmykende, sier BSK/NIFs strekspiller Fredrik Lundgren.

BSK/NIF spilte en strålende kamp og vant 34-25. Bergenserne slet med de kjappe og hurtige angrepskombinasjonene til BSK/NIF. Lagene holdt følge til 6-6.

Da viste BSK/NIF den vinnerviljen som særpreger laget og økte til 10-7. I denne perioden fikk de også satt forsvarsspillet og gikk til pause på 15-12. Fyllingen kom tilbake i 2. omgang og var à jour på 17-17 og 20-20. Men de ledet aldri, og hadde ikke noe å stille opp mot BSK/NIFs sluttspurt. Et entusiastisk hjemmepublikum ga laget stående ovasjoner de siste to minuttene.

- Hva ligger bak seieren?

- Vi har bra moral og alle samarbeider bra. Vi er et lag som sliter sammen for at vi skal vinne. Her i Nordstrandhallen er vi skikkelig gode,sier Fredrik Lundgren.

Selv fikk han en skikkelig blåveis i kampen.

- Det koster litt. Det er smeller vi får ta, sier svensken.

Unggutta imponerte - igjen

Samspillet mellom spilleopplegger Michael Rehnqvist og Lundgren sitter.

- Det fungerer godt mellom oss og Henrik Eriksen, også. Vi har spilt håndball i tre-fire år sammen og finner hverandre godt. Jeg løper litt ekstra med dem på banen og får mange innspill. Det er perfekt å spille med dem.

Men dette var først og fremst en lagseier. Unggutta meldte seg på i kampen. Hele elleve spillere scoret for BSK/NIF, og kombinasjonen rutine og respektløst, ungdommelig pågangsmot er gull verdt. Champions League-laget Fyllingen fikk kjørt seg mot et lag som ikke har avgitt poeng hjemme i Nordstrandhallen.

Banes minste- og yngstemann, BSK/NIFs Simen Fredriksen, fikk noen minutter på slutten av kampen. 17-åringen ble et symbol på den selvtilliten som bor i laget. Minuttet før slutt ble han felt av Alexander Benevoli, som fikk to minutter. Syvmeterskastet lobbet Fredriksen kaldt over målvakten.

- Dette var over all forventning. Ingen ventet at vi skulle ta Fyllingen med så mange mål. Vi er et godt lag hjemme, mens Fyllingen sliter med sykdom, skader og mange kamper, sier Lundgren.

Allerede lørdag skal Fyllingen ut i Champions League igjen. Da spiller de hjemme mot Alingsås HK.

Comeback-keeperen

Målvakt Emil Jungman er skadet og i hans sted ble Christian Gjerstad hentet inn fra 2. divisjonsklubben Kjelsås. Gjerstad spilte for BSK/NIF i opprykksesongen til eliteserien, og ble kåret til lagets beste mot Fyllingen. Men det tok hele 17 minutter før han hadde den første redningen. Det ble opptakten til en god periode for Gjerstad.

- Slik er det når jeg er litt rusten. Det tok litt tid å komme inn i kampen, sa Gjerstad.

Lykkelig over å være en matchvinner i comebacket som samarbeidsavtalen med Kjelsås har gjort mulig.

Storseieren over Fyllingen gir spillerne selvtillit foran neste onsdags semifinale borte mot Elverum.

- Selvfølgelig. Elverum blir favoritter der. Men jeg tror vi skal ha en god mulighet, sier Fredrik Lundgren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere