RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendte regning som "julegave"

GranittRock-general Rune Madsen har endelig fått regning fra politiet etter vaktholdet under sommerens megasuksess. Nå får han drahjelp av Jan Bøhler til å slette regninga.

AMMERUD: GranittRock sliter fortsatt med å dekke utlegg etter fjorårets suksessfestival i steinbruddet ved Grorud badedam. Hvor stort underskuddet blir på, vet man ikke ennå. Men politiets regning bidrar definitivt ikke til grønne tall i regnskapet. Stovner politistasjon har sendt faktura på 78.000 kroner for vaktholdet under arrangementet. Jan Bøhler, leder i Oslo Arbeiderparti, er opprørt og har derfor sendt brev til justisminister Knut Storberget. Han krever at departementet går gjennom retningslinjene på nytt. I mellomtiden ber han politiet droppe kravet sitt. GranittRock bidrar antakelig vel så mye til trygghet i Groruddalen som adskillige politipatruljer, fordi man får en positiv og trygg møteplass for alle miljøer, skriver Bøhler i brevet.

Lille julaften

Mange håpet og trodde at politiet ville droppe å sende regning. Politikere reagerte med harme da det ble kjent at vaktholdet ville påføre gratisfestivalen et underskudd. Ap-politiker Anders Røberg-Larsen fra Grorud var indignert over at arramengement som båtrace i Oslofjorden og bryllupet til Rimi-Hagen fikk gratis politi, mens GranittRock fikk regning i fanget. Nå har leder av Oslo Ap fulgt opp saken og bedt justisminister Knut Storberget gripe inn.
Jeg vet ikke om det er retningslinjene som stenger for fornuften. I så fall bør de vurderes på nytt. Eller kanskje er det politiets praktisering det er noe galt med. Uansett har resultatet for GranittRock blitt svært uheldig, og jeg håper dette vil kunne rettes opp, sier han i brevet.
Leder for GranittRock, Rune Madsen, bekrefter at det fortsatt er regninger som skal betales etter sommerens megasuksess. Lille julaften kom regningen som de håpet i det lengste på å slippe.
Jeg blir ikke akkurat happy over noe sånt. Litt surt å tenke på at artister som Dum Dum Boys har stilt gratis og andre band for en slikk og ingenting. Så kommer politiet og krever penger for vakthold, sier han.
Ifølge Madsen ble festivalen forespeilet i mai at festivalen ville få gratis vakthold. Men underveis skal dette ha bli endret på.
Det var jo en kjempefin "julepresang" å få. Vi hadde håpet at de skulle droppet det, sier Madsen.
Festivalsjefen understreker at 2006-underskuddet ikke skal påvirke sommerens festival.
TIl neste år har vi lagt dette inn i budsjettet. Da vet vi at vi får regning, sier Madsen.

Står på sitt

Etterforskningsleder Stein-Erik Olsen kjenner ikke saken i detalj men forsvarer likevel praksisen med å kreve betaling for vaktholdet.
Alle arrangement er hjemlet slik at man må ha en godkjennelse fra politiet. Man tar alltid en vurdering av om det skal være vakthold. En vanlig politimann jobber ikke på dugnad, og derfor blir dette privat overtid. Dette gjelder enten det er Holmenkollstafetten eller Sentrumsløpet, sier han.
Olsen avviser at GranittRock ikke skal ha visst om at regningen kom.
Det var inngått avtaler om dette i forkant. Det koster å leie inn folk, sier han.
Bøhler håper at justisministeren griper inn i saken. Han synes det er trist om GranittRock skal slite med underskudd som igjen vil skade festivalen.
Styret i GranittRock sliter ennå med å få dekket flere regninger som det var vanskelig å forutsi. Det er svært viktig at de kommer i balanse, silk at de får mulighet til å satse minst like positivt og rusfritt i 2007, som er det første året i regjeringens groruddalssatsning, sier Bøhler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere