RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senilhøring på Rådhuset: «Det er så lenge siden, dette kan jeg ikke huske»

Hovedsaken for høringen 17. august var hva eldrebyrådene fra Frp har gjort for å rydde opp da de fikk varsler om uryddige forhold rundt ASOR AS og filippinske helsearbeideres vilkår i Oslo, blant annet fra statens autorisasjonskontor, Helsedirektoratet, PWC og kommunerevisjonen. Fagforbundet Grünerløkka er dypt sjokkert over hvordan byråd Listhaug og kommunaldirektør i EST, Månum Andersson, tillater seg å svare når representanter fra bystyrets helse- og sosialkomité stilte spørsmål ved høringen.

Uttalelser som: «Hukommelsen er dessverre selektiv», «Det er så lenge siden, dette kan jeg ikke huske», «Det sto ikke i sammendraget i rapporten, derfor har vi beklageligvis ikke fått med oss dette», hører vel ikke hjemme i en offentlig høring?! Vi hadde forventet at byråden og øverste leder i EST tok saken mer seriøst, hadde lest sakspapirene og satt seg inn i saken og ikke bare lest konklusjonene i rapportene.

På spørsmål om hvor det var blitt av dokumenter i saken, svarer kommunaldirektør Månum Andersson at det ikke var blitt ført fullstendig postjournal og at ingen derfor vet hvor dokumentene er blitt av. Noe av årsaken begrunnet hun i sykdom og dødsfall blant ansatte og familiemedlemmer til ansatte. Har ikke Oslo kommunes høyeste administrative ledelse et system for å fange opp slike situasjoner? Dette finner vi lite betryggende.

Fagforbundet Grünerløkka har mange medlemmer blant ansatte i ASOR AS. Vi har blitt kjent med forhold i arbeidslivet som vi trodde ikke foregikk i Norge i 2011. Adecco-saken er liten i forhold til enkeltskjebner vi har møtt hos ASOR AS. Dette vil Listhaug feie under teppet. Hun ønsker for enhver pris at private virksomheter skal overta i omsorgssektoren.

Ingeborg Wæthin
Leder, Fagforbundet Grünerløkka

Siri Follerås
Nestleder, Fagforbundet Grünerløkka

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere