Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seniorer får gratis nettveiledning

Thomas Eckersberg er i tillegg tilå være veileder også redaktør for seniornett.no
Thomas Eckersberg er i tillegg tilå være veileder også redaktør for seniornett.no
Nå finnes det ikke lenger noen unnskyldning til ikke å være på nett. Deichmanske filial på Majorstuen tilbyr nemlig gratis nettopplæring for deg som er passert 55 år.

Harald Hårfagres gate: Vi får ekstremt mange henvendelser fra mennesker som ønsker å lære alt fra det meget grunnleggende, som tastaturbruk, hvordan starte maskinen, til de mer avanserte brukerne som gjerne vil vite om nettbank, og hvordan bestille reiser på nettet, sier Jan Lasse Rotmo, som administrerer påmeldingen til kursene.

Enorm pågang

Rotmo forteller at det er enorm pågang til kursene.

Noen tror det bare er å komme hit uten å være påmeldt, og fremdeles få opplæring, men slike er det ikke. Kom gjerne innom for å melde deg opp, er det venteliste ringer vi vedkommende når det er ledig plass, sier han.

Personlig veiledning

Vi ber alltid alle som skal være med kurs å tenke litt igjennom hva de ønsker å lære i de to timene vi har til rådighet. På denne måten er det en veldig personlig rettet veiledning, hvor du bestemmer helt selv hva du vil lære. Det er blant annet mange som vil lære å bruke nettbank, spesielt siden det nå er så høye gebyrer hvis man betaler regninger over disk. Slektsgransking, reiser, og foto er også populære temaer, sier Rotmo.

Kontakt

Det er Seniornett.no som står bak det frivilligbaserte arbeidet med å lære opp den eldre generasjonen på nettet, og vise hva det har å tilby

Thomas Eckersberg er redaktør for Seniornett.no, og jobber i tillegg som veileder på Majorstuen filial. Han mener det er like viktig for alle å komme seg på nett, slik at ingen blir holdt utenfor samfunnet slik det er i dag.

Det er tross alt over 600 000 mennesker som ikke er på nett, og av de er det mange eldre. Det er en viktig opplæring vi driver med, det å kunne hjelpe til med at de klarer å holde kontakt med barn og barnebarn, sende bilder, bruke webkamera, rett og slett holde kontakten med menneskene rundt deg, sier Eckersberg.

Frivillige

Thomas ble kjent med prosjektet gjennom venner, etter hvert jobbet han veileder, og er nå i tillegg redaktør. Alt er styres av frivillige, og donasjoner fra private.

Vi har nettopp fått to millioner av Heidi Grande Røys, penger vi skal bruke til å holde oss gående det neste året. Vi reiser mye rundt i Norge for å holde foredrag, hvor vi forklarer hva vi gjør, og hvordan de kan klare å gjøre det samme, og uten midler utenfra er ikke dette mulig, sier Eckersberg.Kursene holdes hver onsdag fra 12.00-14.00, og det hele starter opp fra 14.januar.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!