*Nettavisen* Nyheter.

Seniorer i cyberspace

Alder er ingen hindring. Er du godt voksen, får du råd, veiledning og tilgang til internettet på Furuset bibliotek.

Furuset:Over det ganske land ble det sist høst arrangert seniorsurfedager. Deichmanske bibliotek ved filialen på Furuset var en av de lokale arrangører. Det var mange som møtte denne ene dagen, og behovet for videre oppfølging og mer trening meldte seg fort. Biblioteket på Furuset har tatt konsekvensen av dette. De tilbyr nå sine seniorbrukere tilgang til nettet. Har du bruk for råd og veiledning, får du det hver onsdag mellom 10 og 13.

Nytt og spennende

Har ikke prøvd meg på den, sier Liv Ekrem.
Hun henviser da til datamaskinen hun har hjemme. Den er det mannen som bruker.
Ekrem har funnet fram til tilbudet på biblioteket ved å spørre seg fram, og er i dag her for første gang. Hun har ikke så store forhåpninger eller forventninger til hva hun kan finne av nytte med data.

Forsiktig start

Veileder Grethe Lill Yarra sørger for en lett og grei introduksjon til bruk av maskin og hvordan koble seg opp på internettet. Iveren til seniorsurfer Ekrem stiger i takt med alle muligheten som åpner seg.
Nå har jeg fått stor tro på at jeg skal greie å lære meg å finne fram og slå opp det jeg har interesse av.
Ekrem har brukt data på jobb tidligere, men det var kun til ordre og fakturabehandling. Denne måten å bruke maskinene på synes hun er mye mer spennende og matnyttig.

Muligheter

Både veileder og seniorsurfer ser ut til å ha det riktig så hyggelig og morsomt etter som den ene nettsiden etter den andre dukker opp på skjermen.
Nå har jeg funnet ut at det går an å forstørre skriften på skjermen, og det gjør det letter for meg å lese, sier Ekrem.
Veiledningstimen går mot slutten, og Ekrem har tatt et langt steg ut i cyberspace. Bestilling av teaterbilletter og betaling av regninger på nettbank blir neste på programmet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.